FOLLOW US: facebook twitter

1ο Πανελλήνιο Βραβείο για την σχολική εφημερίδα «Η Νέδα» στα Δημοτικά Σχολεία Ανδρίτσαινας και Γιαννιτσοχωρίου

Ημερομηνία: 20-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με μεγάλη χαρά και τιμή, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Ανδρίτσαινας και Γιαννιτσοχωρίου, Νικόλαος Γαλάνης και Νάντια Στρατή αντίστοιχα, παρέλαβαν το 1ο βραβείο (και μοναδικό που δόθηκε σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) για τη δημιουργία της σχολικής εφημερίδας με τίτλο «Η Νέδα» για τον Διαγωνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και συνδιοργανώθηκε με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Διεύθυνση Π. Ε Σερρών, υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO. Πήραν μέρος 110 σχολικές μονάδες, 4.500 μαθητές από την Ελλάδα και τα σχολεία της ομογένειας, με 1.500 έργα.

Τα δύο σχολεία του Ν. Ηλείας συνεργάστηκαν και το αποτέλεσμα εντυπωσίασε τη κριτική επιτροπή. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δ.Σ. Ανδρίτσαινας και της Γ’ και Δ’ τάξης του Δ.Σ. Γιαννιτσοχωρίου έγιναν για λίγο δημοσιογράφοι και δημιούργησαν μια εφημερίδα-αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Στην τελετή παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις (ο οποίος έδωσε και το βραβείο στα σχολεία του νομού μας), η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η βουλευτής Σερρών Φ. Αραμπατζή, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του εκπαιδευτικού κόσμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος