FOLLOW US: facebook twitter

1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 03-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

mikti-xorwdia-pyrgou

9 και 10 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Δρούβα με την συμμετοχή πολλών χορωδιών από όλη την Ελλάδα

Οριστικοποιήθηκαν οι Χορωδίες που θα συμμετάσχουν στο  1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας που θα γίνει στο θέατρο Δρούβα την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Όπως είναι γνωστό, το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ διοργανώνει η Μικτή Χορωδία Πύργου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ερμηνεύσουν έργα μεγάλων συνθετών, εκτός από την Μικτή Χορωδία Πύργου, η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Αχαΐας, η Χορωδία Λουτρακίου, η Χορωδία Επτανησίων της Πάτρας, η Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων, το Χορωδιακή Εργαστήρι Ναυπλίου, η Νεανική Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως και, ακόμη, η Χορωδία «Ορφέας» της Τρίπολης (η οποία συμμετείχε και στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στην Αρχ. Ολυμπία στην Αφή της Φλόγας), η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας, η Χορωδία του ΟΣΕ που ιδρύθηκε το 1955 και εκτός από την Ελλάδα έχει δώσει συναυλίες σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο, το οποίο το Μάρτη του ’14 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής σε πανελλήνια «πρώτη» το ιστορικό έργο του Zoltan Kodaly Psalmus Hungaricus με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Επίσης  η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών και η Χορωδία των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία πέραν των άλλων έχει συνεργασία με την Ορχήστρα της ΕΡΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, έχει συμμετάσχει με διακρίσεις  σε διεθνή φεστιβάλ, καθώς και στη Θεία Λειτουργία με Βυζαντινούς Υμνους στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου Τάσος Παυλίδης «ο στόχος είναι το Χορωδιακό αυτό Φεστιβάλ να γίνει θεσμός, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε τα επόμενα χρόνια να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα». Επεσήμανε ακόμη, ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για το φιλόμουσο κοινό της περιοχής να ακούσει από κοντά χορωδίες οι οποίες έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα έρθουν στην Ολυμπία περισσότεροι από 300 χορωδοί με τις 12 Χορωδίες και πολλοί συνοδοί, κάτι που, πέρα από την ψυχαγωγία, θα δώσει  οικονομική «ανάσα» στην περιοχή. Πρόκειται σίγουρα για ένα κορυφαίο πολιτιστικό και μουσικό γεγονός και αξίζει την στήριξη όλων μας. Κάτι που στην Ηλεία γίνεται για πρώτη φορά, ενώ σε άλλες πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν αρκετά και δημοφιλή χορωδιακά φεστιβάλ και επομένως αυτή ήταν μια εξαιρετική σκέψη εκ μέρους της Μικτής Χορωδίας Πύργου που συνεχίζει να παράγει Πολιτισμό στην περιοχή μας.

Η είσοδος του κοινού στις παραστάσεις θα είναι δωρεάν.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος