FOLLOW US: facebook twitter

1η Περιφερειακή έκθεση Κ.ΑΛ.Ο Δυτικής Ελλάδας εγκαινιάζεται σήμερα στην Πάτρα από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Ημερομηνία: 06-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Συμμετέχουν ΚΟΙΝΣΕΠ της Ηλείας

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνουν την πρώτη περιφερειακή  Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), Δυτικής Ελλάδος, το διήμερο 5 και 6 Ιουλίου 2018.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα  Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στις 12 το μεσημέρι. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας. Θα ακολουθήσει ομιλία της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου και της  Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου.

Στόχος της Έκθεσης είναι να συστηθεί η Κ.ΑΛ.Ο. στους κατοίκους της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και η ενίσχυση των συνεργασιών του τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, η ανταλλαγή εμπειριών η δημιουργία δικτύων και συνεργασιών, η άντληση έμπνευσης από τις επιτυχημένες εμπειρίες του τομέα αλλά και από τις αποτυχίες του εντάσσονται στο πρόγραμμα του διημέρου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα λάβουν χώρα μια σειρά από συζητήσεις και εργαστήρια γύρω από τις δυνατότητες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι δημόσιες πολιτικές για την υποστήριξη της ανάπτυξης της Κ.ΑΛ.Ο. σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και οι καθημερινές οικονομικές πρακτικές της, ως παράγοντες κοινωνικής αλλαγής. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής σε υφιστάμενους ή υπό ίδρυση φορείς.

Οι Εκθέτες στην 1η Περιφερειακή Έκθεση Κ.ΑΛ.Ο Δυτικής Ελλάδας από την Ηλεία είναι οι παρακάτω:

Φεστιβάλ Ολυμπίας (Πύργος), Μουσείο Κοτσανά – ΚΟΙΝΣΕΠ (Πύργος),  η κοινωνική επιχείρηση που ασχολείται με την τυποποιήση μοναστηριακών προιόντων Genesis 31 (Αρχαία Ολυμπία),  η  Eco Δίβρης Κοιν.Σ.Επ. (Λαμπεία Ηλείας) και η  Epinoo (Κρέστενα Ηλείας) που ασχολείται με την ανακύκλωση και μεταφορά μη επικίνδυνων υλικών


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος