FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα Κυπέλλου για οχτώ ομάδες

Ημερομηνία: 18-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Ώρα Κυπέλλου σήμερα στις 3 το μεσημέρι, αν κρατήσει ο καλός Θεός και δεν έχουμε τίποτα αναβολές. Να κρατήσει, γιατί αν βρέξει, αν οι διαιτητές (κατά τη συνήθειά τους) δεν ξεκινήσουν ακριβώς και πέσουμε σε καμιά παράταση ή διαδικασία πέναλτι, θα δυσκολευτούν μέσα στο σκοτάδι.

*Είναι λοιπόν, απορίας άξιον, γιατί η ΕΠΟ στο Κύπελλο ορίζει ώρα έναρξης τις 2 μετά το μεσημέρι και εδώ η Διοργανώτρια στις 3 και όχι τουλάχιστον 2.30μ.μ..

*Θεωρούμε σίγουρη την πρόκριση του Α.Ο. Ξενοφών στο Πελόπιο με την τοπική ομάδα. Της Προοδευτικής κόντρα στη Δάφνη στην Ανδραβίδα.

*Περισσότερο αμφίρροπο φαντάζει το παιχνίδι Δόξα-Αλφειός,  με τους «Αετούς» κοντά στην πρόκριση, ενώ παίζονται όλα στο Τραγανό, στο ντέρμπι Νίκης-Πανηλειακού.

Η πρόκριση περνάει από το Τραγανό

Κορυφαία φετινή συνάντηση για τον Πανηλειακό είναι η σημερινή για το Κύπελλο κόντρα στη Νίκη στο Τραγανό. Θυμίζουμε πως κατά την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Πανηλειακός είχε νικήσει στο Τραγανό 2-1 στο 90΄ φεύγα. Ήταν αρχές Οκτωβρίου. Από τότε έχει κυλήσει αρκετό νερό στο μύλο. Ο Πανηλειακός έχει τα αγωνιστικά του προβλήματα, αλλά είναι αμυντικά καλύτερος. Παραμένουν τα προβλήματα του Νιφορόπουλου, του Μπεγλεκτσή αλλά και του Βλαχόπουλου, ο οποίος μόλις έχει επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Τον Μπεγλεκτσή ωστόσο αντικαθιστά ο Φώτης Παναγόπουλος και μάλιστα επάξια, αφού πέρασε κι αυτός ένα μεγάλο τραυματισμό.

*Σε σχέση με τον αγώνα στη Ν.Μανολάδα μπορεί  να ξεκινήσει ο Βλαχόπουλος και ο Τσουκαλάς. Χθες έγινε η τελευταία προπόνηση και ο Σπύρος Αντωνόπουλος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

Μπορεί η Νίκη

Με την έναρξη του β΄ γύρου η Νίκη στρογγυλοκάθισε στη δεύτερη  θέση της βαθμολογίας και μπορεί να παραμείνει εκεί, αφού στο δεύτερο γύρο  έχει μέσα Δόξα και Ξενοφώντα και έξω μόνον τον Πανηλειακό. Είναι ενισχυμένη με Γκρίλλα και Δούλο, ενώ σήμα κατατεθέν είναι οι πέντε αδελφοί Κολοτούρου. Έχει ως στόχο την είσοδο στους «4» και θα τον διεκδικήσει με όσες ελπίδες της αντιστοιχούν. Έκανε ένα καλό πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα, με 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόνο 2 ήττες από Πανηλειακό και Ξενοφώντα στην Κρέστενα. Ο Θοδωρής Λούρμπας έχει κάνει καλή δουλειά και ο κόσμος του Τραγανού βοηθάει την ομάδα του. Με λίγη τύχη μπορεί να αποκλείσει τον Πανηλειακό.

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του πλέον αφύσικου πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας από ίδρυσης ΕΠΣ κατά το σωτήριον έτος 1969. Πρόκειται περί κατορθώματος αλλά λίαν αρνητικού. Όλοι τώρα κυνηγούν τον Πανηλειακό. Ας απέχει 9 βαθμούς από το δεύτερο στην κατάταξη. Τον κυνηγούν αλλά τον βλέπουν με κυάλια!

*Πολλά ήταν τα αμφίρροπα παιχνίδια. Από τα δύο προβλέψιμα «Χ» ήρθε το ένα (Λεχαινά-Κουρτέσι). Το άλλο στον Αμπελόκαμπο έκατσε διπλό. Πέντε συνολικά τα διπλά. Διπλό ο Πανηλειακός, η Νίκη, τα Καβάσιλα, ο Ενιπέας. Διπλό και η Προοδευτική στα Σαβάλια. Ήδη  η Προοδευτική είναι μόνη πέμπτη, πίσω από τα τέσσερα μεγαθήρια που δεν πλησιάζονται.

*Ανατολικό ζήτημα η ματαίωση Μαγούλας-Αλφειού. Γίνανε κάτι πραματάκια αφύσικα πριν ο ρέφερι ανακοινώσει πως το ματς δεν γίνεται. Οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων εξέφρασαν εντελώς αντίθετες απόψεις. Δεν ήμασταν στο γήπεδο και δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη. Εν τέλει δεν μπορούμε να πιστέψουμε κάποιον. Οι ομάδες έχουν παιδευτεί με την κακοκαιρία και τις «έχει φάει»  ο δρόμος.

Η εντολή, οι στρατιώτες και η εξάρα

Βρήκαν μια διάταξη του ΚΑΠ που λέει «δεν γίνεται  παιχνίδι του δευτέρου γύρου, αν δεν έχει λήξει ο πρώτος γύρος» κι έγινε μπάχαλο στην Α2. Και το μπάχαλο έγινε γιατί η Διοργανώτρια δεν είχε την πρόνοια να κηρύξει ακατάλληλο το γήπεδο Μυρτιάς. Αφού δεν έγινε την πρώτη φορά (Κυριακή) το παιχνίδι, πως θα γινόταν την Τετάρτη, αφού η κακοκαιρία συνεχιζόταν; Και πώς θα γινόταν το Σάββατο, συνεχιζόμενης της βροχόπτωσης; Αντί λοιπόν να οριστεί σε άλλο γήπεδο το ματς,  το όρισαν πάλι στη Μυρτιά  (Ολυμπιακός-Δάφνη). Όταν διαπιστώθηκε το Σάββατο, πως το γήπεδο είναι πάλι ακατάλληλο, τότε ο πρόεδρος,  Άρης, έδωσε εντολή το παιχνίδι να γίνει εξάπαντος στο Ενωσιακό με ώρα έναρξης 5μ.μ. και υπό το φως των προβολέων. Οι «στρατιώτες» υπάκουσαν. Έπεσε η εξάρα κι όλα τελείωσαν. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος