FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι» στην διαχείριση των απορριμμάτων από ιδιώτες: Καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην καθαριότητα στην απεργία στους Δήμους Πύργου και Ζαχάρως

Ημερομηνία: 14-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-«Δεν θα απολυθεί κανείς» δήλωσε ο Δήμαρχος Ν. Φάμελος

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του τομέα Καθαριότητας στους Δήμους Πύργου και Ζαχάρως στη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας, που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως να αναθέσει σε εταιρεία Αλληλέγγυας Οικονομίας την διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως κ. Χρήστος Γαρύφαλλος, το σύνολο των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας Ζαχάρως και Πύργου συμμετείχε στην απεργία και δεν κυκλοφόρησε κανένα απορριμματοφόρο ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχε και το 50% των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Πύργου, ένα 30% του Δήμου Ζαχάρως και ένα μικρότερο ποσοστό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. «Ηταν η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στο Δήμο Ζαχάρως απέργησαν ενώ στους συναδέλφους τους συμπαραστάθηκαν 85 μέλη (50%) από τον Δήμο Πύργου και ένας μικρότερος αριθμός από την Ολυμπία. Αυτή η απόφαση θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων και το Δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου Ζαχάρως. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και κανείς δεν πρόκειται να επιτρέψει να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι θέσεις εργασίας και να υπονομευτεί και να απαξιωθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κανέναν αιρετό. Επιμένουμε, να μη δοθεί σε κανένα ιδιώτη η υπηρεσία καθαριότητας» κατέληξε.

«Δεν κινδυνεύει καμία θέση»

Κατηγορηματικός, ότι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις των εργαζομένων, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελλος. Όπως είπε, από τη θέση του, προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο για τους δημότες του και πως από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο. «Απεναντίας θα έχουμε όφελος δυο οδηγούς για τα οχήματα ενώ και τέσσερις εργάτες θα αξιοποιηθούν στην καθαριότητα των τοπικών κοινοτήτων. Δεν θα απολυθεί κανείς!» ξεκαθάρισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος