FOLLOW US: facebook twitter

Όχι στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης: Στάση εργασίας τη Δευτέρα στο Δημόσιο

Ημερομηνία: 12-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση την προσεχή Δευτέρα, 15 του Γενάρη, από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κλπ, κηρύσσει Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, με αιτήματα:

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία
  • Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης

 

«Επιπλέον» Στάση εργασίας και από τους Δασκάλους

Στην στάση εργασίας συμμετέχουν Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί ύστερα από απόφαση της Δ.Ο.Ε. αντιδρώντας στην καθιέρωση του υποχρεωτικού 30ωρου και στις συγχωνέυσεις των σχολικών μονάδων. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμώντας την ανάγκη της ευρείας και δυναμικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου) αποφασίζει την κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος