FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι σε πρόστιμα, ναι στην εύρυθμη λειτουργία»: Συνάντηση Λιατσή με καταστηματάρχες πλατείας και δικαστηρίων για τους Κοινόχρηστους χώρους

Ημερομηνία: 20-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της κεντρικής πλατείας Πύργου και του πεζοδρόμου των Δικαστηρίων με τον Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλάς, ο  αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χάρης Αντύπας, και Δ/ντές των Υπηρεσιών του Δήμου.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου, ήταν ο κανονισμός χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πύργου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με σκοπό την άριστη συνεργασία ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν  απόψεις και προτάσεις για διάφορα θέματα που απασχολούν τους καταστηματάρχες, να απαντηθούν ερωτήματα και να καταγραφούν οι όποιες παρατηρήσεις, ενόψει της υποδοχής τουριστών από το λιμάνι στην πόλη.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος απευθυνόμενος τους καταστηματάρχες επισήμανε ότι θα εξαντλήσει ότι δικαίωμα του παρέχει ο Νόμος προς όφελος τους τονίζοντας ότι δεν έχουν άλλο δρόμο για την ταλαιπωρημένη πόλη μας εκτός από την οικονομική της ανάκαμψη. «Η επικοινωνία με όλους σας, θα είναι απόλυτα διάφανη και θα στοχεύει στην σύνδεσή μας με το Κατάκολο κυρίως, αλλά και στον εσωτερικό τουρισμό.

Σας καλώ την ημέρα που θα ανεβάσουμε στην Κεντρική Πλατεία το πρώτο ανοιχτό λεωφορείο με τουρίστες να το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Η κανονιστική θα ακουμπάει γερά πάνω στον Νόμο, του οποίου τις δυνατότητες θα εξαντλήσω προς όφελός σας.

Ο Δήμος δεν επιθυμούμε μέσω των υπηρεσιακών του οργάνων να επιβάλει πρόστιμα, αλλά να είναι αρωγός στις επαγγελματικές σας προσπάθειες και στην εξυπηρέτησή σας. Για τον απλό λόγο ότι όλοι σήμερα καταλάβατε, ότι μερικές φορές, το δίκαιο του ενός είναι άδικο για τον άλλον. Άρα μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, είναι η εφαρμογή του Νόμου κάτι που κατάλαβα με χαρά μου ότι όλοι αποδέχεστε».

Ως τη σοβαρότερη προσπάθεια που έγινε ποτέ από δημοτική αρχή στον Πύργο, χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση για τον κανονισμό χρήσης των κοινόχρηστων χώρων ο ιδιοκτήτης του Café Suite Κώστας Παπαδόπουλος.

Ικανοποίηση από τους ιδιοκτήτες

Ιδιαίτερα θετικά αντιμετώπισαν τη συνάντηση, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, επισημαίνοντας πως κοινός στόχος όλων είναι η ύπαρξη αποτελεσμάτων από τη νέα κανονιστική. «Αυτή η συνάντηση θεωρώ ότι ήταν είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση με το θέμα των κοινόχρηστων χώρων στα πλαίσια της νομιμότητας» τόνισε ο Παναγιώτης Μαντάς, ιδιοκτήτης του Café Πάνθεον προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα ώστε ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υπάρχει να μπει σε πλαίσια νόμιμα και ο κάθε καταστηματάρχης να «κοιτάει το σπίτι του». «Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή, με την νέα κανονιστική που μπήκε σε διαβούλευση, να προχωρήσουμε για να βρούμε μια λύση. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στην δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία».

«Αυτή η συνάντηση θεωρώ ότι ήταν είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση με το θέμα των κοινόχρηστων χώρων στα πλαίσια της νομιμότητας» τόνισε ο Παναγιώτης Μαντάς, ιδιοκτήτης του Café Πάνθεον.

Ως τη σοβαρότερη προσπάθεια που έγινε ποτέ από δημοτική αρχή στον Πύργο, χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση για τον κανονισμό χρήσης των κοινόχρηστων χώρων ο ιδιοκτήτης του Café Suite Κώστας Παπαδόπουλος. «Μακάρι να έχει καλό αποτέλεσμα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως για να έχει καλό αποτέλεσμα πρέπει να περιφρουρηθεί από όλους και περισσότερο από τον ίδιο τον Δήμο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος