FOLLOW US: facebook twitter

«Όταν το φως χορεύει μιλάω δίκαια…»: Ξεκίνησε η Εβδομάδα Επιστήμης και Καινοτομίας στο ΓΕΛ Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 19-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι πρώτες εκδηλώσεις και δράσεις από το Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας που διοργανώνει την εβδομάδα Επιστήμης και Καινοτομίας «Όταν το φως χορεύει μιλάω δίκαια…», η οποία μας προσκαλεί σε μια ιδιαίτερη πτήση με φαντασία, δημιουργία και καινοτομία. Η Εβδομάδα Επιστήμης και Καινοτομίας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του μαθητικού δικτύου «Ατίθασα πινέλα», άνοιξε στις 16 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 23 του μήνα.

Την Παρασκευή με την συμμετοχή όλων των μαθητών, διοργανώθηκε ένα κυνήγι θησαυρού με τίτλο «Η κρυφή γοητεία της χημείας μια διαθεματική αναζήτηση, με προσκεκλημένο τον Καθηγητή  του Παν/μίου Θεσσαλονίκης και συγγραφέα κ. Αναστάσιου Βάρβογλη,  μια αναζήτηση στην οποία εμπλέκεται η γλώσσα, η λογοτεχνία, η χημεία, η βιολογία, η Αντιγόνη, τα μαθηματικά, η πληροφορική, τα εικαστικά. Ακολούθησαν θεατρικά και μουσικά δρώμενα στο λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας ενώ η ημέρα έκλεισε με ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό δρώμενο στην ιστορική δημόσια βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου θα έχει ο Γιάννης Τζουανόπουλος. Μεγάλοι σολίτστες, η Μαρίζα Παπαδούρη και ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, στο τραγούδι ο μελωδικότατος Βασίλης Γισδάκης και ο ταλαντούχος νέος σολίστ του μπουζουκιού Γιάννης Σταματογιάννης, παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου. Τον συντονισμό της δράσης των εκδηλώσεων έχει η Δ/ντρια του ΓΕΛ ΑνδρίτσαιναςΣταματία Κοτρέτσου.

Συνεχίζονται αύριο οι δράσεις-πρόγραμμα εκδηλώσεων

Οι δράσεις του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας συνεχίζονται αύριο Τρίτη 20 Μαρτίου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 20 Μαρτίου

09:00:  Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας

«Γιατί ο Ποπάυ έτρωγε σπανάκι…»: Μια διαθεματική προσέγγιση (Χημεία, Βιολογία, Αγγλικά, Πληροφορική) στο πλαίσιο της καινοτομίας «ανοιχτή τάξη μικτών ικανοτήτων».

Συντονισμός δράσης: Σταματία Κοτρέτσου  – ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αργυρώ Ασβεστά – ΓΕ.Λ. και Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, Γεωργία Καρβελά – Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, Δημήτρης Κολοκάθης – ΓΕ. Λ. και Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, Βασιλική Συριοπούλου – Δημοτικό Ανδρίτσαινας, Παναγιώτης Φωτιάδης – ΓΕ. Λ., Γυμνάσιο και Δημοτικό Ανδρίτσαινας.

 

Πέμπτη 22 Μαρτίου

10:30: Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

«Μια φωτεινή λάμψη…»: Μια Συνεργασία με το ΕΚΦΕ Ηλείας. Υπεύθυνος: Ηλίας Καλογήρου.

Παρασκευή 23 Μαρτίου

08:30: Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας

«Από τον Πικάσο στον Μακρυγιάννη»:  Μια εικαστική παρέμβαση. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρία Kαούκη – ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Σταματία Κοτρέτσου – ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας.

«Χημείες και … Αλχημείες στην τέχνη»:  Εγκαίνια της έκθεσης με κόμικς και ψηφιδωτά στο πλαίσιο της καινοτομίας «η τέχνη στην εκπαίδευση».

Συνεργάτης εικονογράφος: Δημήτρης Κάσδαγλης.

Συντονισμός δράσης: Σταματία Κοτρέτσου  – ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αργυρώ Ασβεστά – ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Γκόλφυ Γαβριλιάδη – ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας, Εύη Θεοφανίδου – Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου, Πολυτίμη Θεοδωρίδου – 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Μαρία Καούκη – ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας,  Αναστασία Ματσάγγου –  ΓΕ.Λ. Σχηματαρίου, Κων/να Σταυροπούλου – ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας,  Βασιλική Συριοπούλου – Δημοτικό Ανδρίτσαινας, Δήμητρα Τούντα – ΓΕ.Λ. Σχηματαρίου.

11:00:  Λήξη, βραβεύσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΓΕΛ Ανδρίτσαινας, Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, Δημοτικό Ανδρίτσαινας, ΓΕ. Λ. Ανδραβίδας, 5ο ΓΕ. Λ. Ιλίου, 5ο ΓΕ. Λ. Σχηματαρίου, 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος