FOLLOW US: facebook twitter

Όταν ένα τραγούδι προβάλει μοναδικά το Κάστρο Χλεμούτσι και την ονειρική ομορφιά του…

Ημερομηνία: 06-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Μια ακόμα υπέροχη βραδιά  μας χάρισε ο  Γιώργος Βούκανος  που έδωσε μια νέα ώθηση στην έννοια του Πολιτιστικού Τουρισμού – Το video clip του ετοιμάζεται να ταξιδέψει στον κόσμο

Το μυστικό Τραγούδι του Κάστρου,  η πολυθεματική μουσική παράσταση του Γιώργου Βούκανου που κατέκτησε μικρούς και μεγάλους με μεγάλη επιτυχία φέτος το καλοκαίρι δημιουργώντας μια νέα θεματική ενότητα  αναβιώνοντας τις Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου στο Χλεμούτσι, κέρδισε για μια ακόμα φορά το κοινό το Σάββατο το βράδυ.

Οι παραστάσεις αυτές με την βοήθεια του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και του Φεστιβάλ, καθώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έδωσαν μια νέα ώθηση στην έννοια του Πολιτιστικού Τουρισμού. Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος εμπνεύστηκε με πρωτότυπο τρόπο  από την ιστορία και ομορφιά του Κάστρου και έγραψε αυτό το τραγούδι για  να προωθήσει τόσο τον ιστορικό αυτό μνημείο όσο και τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται μέσα στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ήδη αυτό το video clip θα ξεκίνησει να προβάλλεται σε τηλεοπτικά κανάλια στην Ευρώπη και Αμερική όπου συνεργάζεται ο συνθέτης. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που μελοποίησε την ποίηση του αγαπημένου  ιρλανδού ποιητή  John Boyle O’ Reilly (28 Ιουνίου 1844 – 10 Αυγούστου 1890) στην αυθεντική του γλώσσα στα Αγγλικά. Το White Rose μιλάει για την χαμένη αγάπη και την μετανάστευση κοινά στοιχεία, με την δική μας μετανάστευση και τον χαμένο έρωτα, κάτι που υπαρχει και στο μύθο του Ανήλιαγου και της Ανήλιαγης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Με την πανέμορφη μουσική, την ονειρική φωνή της Άντας Αθανασοπούλου που αμέσως το κοινό την αγάπησε με ενθουσιασμό, καθώς και τα απίστευτα πλάνα που μας ταξίδεψαν στο Χλεμούτσι,

Κυρίαρχο μέλημα του Δήμου, με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο ο πολιτισμός και η τέχνη να γινουν η αιτία μιας τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της περιοχής όπου οι διακοπές να συνδιάζονται με μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες. Η νέα αυτή πρωτότυπη καλλιτεχνική  έκφραση του Γιώργου Βούκανου είναι μια αιτία για να μας υπενθυμίζει ότι ο πολιτισμός μπορεί να είναι μια διέξοδος από την κρίση που περνάει αυτή η ταλαιπωρημένη αλλά πολυαγαπημένη Ελλάδα μας. Το κοινό απόλαυσε το Σάββατο το βράδυ στο Κάστρο Χλεμούτσι τα Μυστικά του Κάστρου, αλλά και το White Rose ερμηνευμένο από την Άντα Αθανασοπούλου και τον συνθέτη με την ορχήστρα του, σε μια ακόμα παράσταση που θα μείνει στις καρδιές μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος