FOLLOW US: facebook twitter

Όσο υπάρχουν άνθρωποι…: Έτοιμο φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη από το μεζεδοπωλείο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ» και τις «Πυργιώτισσες»

Ημερομηνία: 02-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Μερίδες έτοιμου, καλομαγειρεμένου φαγητού, θα προσφέρεται διακριτικά, σε άτομα της πόλης, που πραγματικά το έχουν ανάγκη, με πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών «οι Πυργιώτισσες» και της ιδιοκτήτριας του μεζεδοπωλείου- εστιατορίου «Δημοτικό» Γιώτας Παλαιολόγου.

Μια ιδέα που βρήκε άμεσα ανταπόκριση από τα δυο αδέλφια που διευθύνουν το μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο και πολύ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλα εστιατόρια της πόλης.

Στη λίστα του συλλόγου, υπάρχουν ήδη δέκα άτομα από τη συγκεκριμένη περιοχή, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης και έλλειψης των καθημερινών βασικών αναγκών τους και η διαδικασία για να παραλάβουν ένα πιάτο φαγητό είναι πολύ απλή.

Έξω από το χώρο του μεζεδοπωλείου, έχει τοποθετηθεί ειδικό κουτί αποθήκευσης που κατασκεύασε αφιλοκερδώς ο κ. Νίκος Πετρόπουλος που διατηρεί κατάστημα στη παλιά δημοτική αγορά της πόλης.

Εκεί, οι ιδιοκτήτες του «Δημοτικού» θα αφήνουν, κάθε μεσημέρι, σε ώρα που ήδη γνωρίζουν οι παραλήπτες, μερίδες φαγητού. Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, θα το παραλαμβάνουν χωρίς να χρειάζεται να συνεννοηθούν με το εστιατόριο εκτός και αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

«Ξεκινάμε από το Μεζεδοπωλείο «Δημοτικό» και τους ευχαριστώ για την ευαισθησία που έδειξαν, να προσφέρουμε μερίδες φαγητού για δέκα περίπου άτομα που ζουν σε αυτή την περιφέρεια» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «Οι Πυργιώτισσες» κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου μίλησε χθες για την σπουδαία αυτή πράξη και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κ. Γιώτα Παλαιολόγου και τον αδελφό της, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα τους. «Αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας με πάρα πολλές οικογένειες που όπως διαπιστώνουμε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε σημείο που αδυνατούν να έχουν ακόμα και τα προς το ζην.

Εμείς ως σύλλογος, είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη έχοντας απλώσει χέρι βοηθείας και αλληλεγγύης σε πολλούς συνανθρώπους μας. Θέλουμε όμως τη στήριξη και άλλων, πολιτών και επαγγελματιών για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους…» είπε και αναφέρθηκε στην ιδέα συνεργασίας με εστιατόρια της πόλης. «Σκεφτήκαμε λοιπόν επειδή υπάρχουν οικογένειες που πριν λίγο καιρό ζούσαν αξιοπρεπώς και δεν είχαν κανένα πρόβλημα αλλά σήμερα δυσκολεύονται και δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό, να τους βοηθήσουμε.

Ο κ. Νίκος Πετρόπουλος μας έφτιαξε ένα ειδικό κουτί για να βάζουμε το φαγητό για όσους δεν θέλουν να μπουν στο εστιατόριο. Οι οικογένειες που έχουν πρόβλημα είναι πάρα πολλές, νέοι που έχουν χάσει τους γονείς τους, μαμάδες που δεν έχουν ούτε γάλα για τα μωρά τους… Ανακαλύψαμε και ανακαλύπτουμε καθημερινά ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Έτσι, ξεκινάμε από το Μεζεδοπωλείο «Δημοτικό» και τους ευχαριστώ για την ευαισθησία που έδειξαν, να προσφέρουμε μερίδες φαγητού για δέκα περίπου άτομα που ζουν σε αυτή την περιφέρεια.

Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που θα το παραλαμβάνουν, την οποία οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν. Είναι ότι χειρότερο να μη μπορεί ο άνθρωπος σήμερα να ονειρεύεται και να σχεδιάζει το μέλλον και να μην έχει ούτε φαγητό… Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για τη στήριξη και καλώ όλους τους εστιάτορες να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή καλώντας στο τηλέφωνο 6974497078 για να δηλώσουν συμμετοχή. Εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι, μόνο την χαρά που θα ξέρουμε ότι θα έχουν ένα πιάτο φαγητό».

«Οι εποχές είναι δύσκολες, με λίγη προσπάθεια όμως απ’ όλους, πολλά μπορούν να γίνουν» τόνισε η κ. Γιώτα Παλαιολόγου, ιδιοκτήτρια του Μεζεδοπωλείου «Δημοτικό» στον Πύργο.

«Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε…»

Η κ. Γιώτα Παλαιολόγου, επισήμανε ότι όταν τους ζητήθηκε στήριξη από την κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ανταποκρίθηκαν αμέσως καθώς και οι ίδιοι είχαν διαπιστώσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας και ήθελαν να βοηθήσουν. «Μόλις μας ζητήθηκε από την κ. Ανδριάνα, την οποία γνωρίζουμε χρόνια και ξέρουμε το έργο που έχει προσφέρει στον μικρό μας τόπο με τα μεγάλα προβλήματα, ανταποκριθήκαμε.

Ειλικρινά όπου μπορούμε να βοηθήσουμε να το κάνουμε και θα είμαστε εδώ για ότι μας ζητηθεί. Ελπίζουμε το παράδειγμα μας να το ακολουθήσουν και άλλοι, γιατί είναι ευχής έργο…» τόνισε και πρόσθεσε ότι καθημερινά βλέπουν το πρόβλημα που υπάρχει στην μικρή τοπική μας κοινωνία καθώς διαρκώς περνά κόσμος και μαμάδες με μικρά παιδιά από το Μεζεδοπωλείο και ζητούν ένα πιάτο φαγητό, ένα κομμάτι ψωμί, ένα μήλο… «Μπορούμε να το κάνουμε όλοι από το υστέρημα μας, οι εποχές είναι δύσκολες αλλά με λίγη προσπάθεια όλα γίνονται».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος