FOLLOW US: facebook twitter

«Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος: Μια πίτα με γεύση… προεκλογική!

Ημερομηνία: 29-01-2018 | Συντάκτης:

Σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, διάλογο που θα βασίζεται σε προγραμματικές συγκλίσεις και δεν θα θέτει προαπαιτούμενα και όρους, κάλεσε χθες όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, ακόμη και τους άλλους συνυποψήφιους του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πύργου  «Όραμα Δημιουργίας, Γιάννης Αργυρόπουλος κατά την διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου  Πίτα με… άρωμα εκλογών, καθώς ο κ. Αργυρόπουλος  έδωσε το στίγμα -αν και αρκετά νωρίς- της προεκλογικής λογικής στην οποία πρόκειται να κινηθεί, δήλωσε ανοιχτά ότι η παράταξη του είναι υπέρ συνεννοήσεων και των συναινέσεων και ότι λέει ναι, στις ευρύτερες συνεργασίες. «Οι ηγέτες αναδεικνύονται μέσα από τις ιδέες, τις θέσεις τους, τη δράση τους στην κοινωνία. Δεν τους επιβάλλει κανένα γραφείο. Τους αναδεικνύει ο ίδιος ο λαός.»

Η εκδήλωση κοπής της πίτας της παράταξης, έγινε σε ζεστό και αισιόδοξο κλίμα, παρουσία όλων των στελεχών της παράταξής τους, καθώς και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, θεσμικών και κοινωνικών φορέων και ο κ. Αργυρόπουλος έδωσε στην ουσία την εκκίνηση της προεκλογικής του εκστρατείας τονίζοντας ότι « είμαστε πανέτοιμοι και αποφασισμένοι. Πολύ περισσότεροι από τότε που κάναμε το ξεκίνημα. Πλαισιωνόμαστε καθημερινά από νέους ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ενδιαφέροντα με εμάς. Το «Όραμα Δημιουργίας» γίνεται καθημερινά πιο μεγάλο, πιο ισχυρό, πιο παρεμβατικό. Η φλόγα που ανάψαμε το 2014 μεγαλώνει και μεταλαμπαδεύεται σε κάθε γωνιά του δήμου μας.»

Παράλληλα, άσκησε αυστηρή κριτική στον δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσής τονίζοντας ότι αν και πορευόμαστε αισίως στον τέταρτο χρόνο θητείας της Δημοτικής Αρχής του κ. Λιατσή, η απάντηση στο τι έκανε αυτά τα τέσσερα χρόνια, τι πρωτοβουλές πήρε,που βελτίωσε την εικόνα της πόλης κλπ είναι εύκολο και δεδομένη. «Βγαίνει αβίαστα από τα χείλη του κάθε Πυργιώτη: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Τέσσερα χρόνια πήγαν δυστυχώς χαμένα! Είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι ο Πύργος συγκαταλέγεται μέσα στις τρεις – τέσσερις χειρότερες πρωτεύουσες της χώρας. Αν δεν είμαστε ο τελευταίος, είμαστε σίγουρα μεταξύ των τελευταίων δήμων όλης της χώρας. Ουραγοί σε όλα!»

Τρεις μήνες τώρα ο Δήμος Πύργου δεν έχει αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών την πιο κρίσιμη  υπηρεσία. Αυτό είναι πρωτοφανές, πρωτόγνωρο. Δεν πρέπει να έχει συμβεί ποτέ σε άλλο δήμο.Δυστυχώς σε αυτή την πόλη, σε αυτό τον δήμο ζούμε. Το έχουμε αντιληφθεί και το έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι. Εκτός βέβαια από τον κ. Λιατσήο οποίος  δηλώνει κατά καιρούς ότι αισθάνεται πιλότος που είναι έτοιμος να απογειώσει το Δήμο μας. Όχι κύριε Λιατσή: Ζείτε σε μια γυάλινη σφαίρα απομονωμένος από την κοινωνία.»

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Αργυρόπουλος επισήμανε πως η παράταξή του με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις  της επέλεξε συνειδητά την οδό της υπεύθυνης, προγραμματικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης και όχι της στείρας αντιπαράθεσης και αναφέρθηκε αναλυτικά στις κατευθύνσεις και τις προτάσεις της και κατέληξε:

«Το «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να  βάλει τέλος στη μιζέρια και την απαξίωση. Ήρθε για να φέρει τον αέρα της αλλαγής και της ελπίδας. Ήρθε για να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην αναγέννηση αυτού του τόπου.»

Παρουσίες

Στην κοπή της πίτας της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» παρευρέθηκαν  μεταξύ άλλων, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Νικολούτσος και ο αντιπρόεδρος Κ. Λεβέντης  ο δήμαρχος Ηλιδας Χρ.  Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος της Ν.Ε Ηλείας των ΑΝΕΛ Τ. Τσιλιμίγκρας, ο πρώην νομάρχης Τ. Δημητρουλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ολυμπίας Π. Γιαννακόπουλος, Πηνειού Σπ. Βασιλείου, ο δ.σ Ήλιδας Γ. Παρασκευόπουλος, τα  μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κ. Καραγιάννης, Λευτ. Βαρουξής, Μ. Λαμπρόπουλος και Κ. Διαμαντόπουλος, ο Δ.ντής του Πολιτικού Γραφείου του Γιάννη Κουτσούκου, Γ. Καραστέργιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και κινητικά Αναπήρων Π.  Παπαναγιώτου, η πρόεδρος των Πολυτέκνων Πύργου Μ. Ηλιοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου Γ. Ζαχαρόπουλος, ο  πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Ζ. Υφαντής, ο  πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Ηλείας Ν.  Ζαχαριάδης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, πρόεδροι κοινοτήτων και τοπικοί σύμβουλοι.

Τοποθέτηση Δημάρχου Ήλιδας

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναφέροντας τα εξής:

«Με το Γιάννη Αργυρόπουλο γνωριζόμαστε χρόνια αλλά τα τελευταία τρία χρόνια μέσα από τη συνεργασία μας στο ΦΟΔΣΑ σφυρηλατήσαμε μια στενή φιλία. Από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μου στο Δ.Σ του Φορέα και δώσαμε μαζί τον αγώνα για να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, συνεργαστήκαμε αρμονικά και πετύχαμε να λειτουργήσουμε την Μονάδα Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στην Τριανταφυλλιά, ως ενδιάμεση διαχείριση.

Ο Γιάννης ήταν παρών σε όλες τις δύσκολες που περάσαμε και με την συναίνεση του αλλά και τις πρωτοβουλίες του συνέβαλλε ουσιαστικά στη λύση. Πολύ σύντομα θα έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης για την οριστική λύση με την κατασκευή του εργοστασίου το οποίο όμως θα υλοποιηθεί με βάση τα σημερινά δεδομένα παραγωγής σκουπιδιών και όχι όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά για ποσότητες σκουπιδιών που δεν παράγουμε στην Ηλεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος