FOLLOW US: facebook twitter

Όπου… φύγει, φύγει!: Τουρίστες στον Πύργο δέχθηκαν επίθεση από ανήλικα ΡΟΜΑ

Ημερομηνία: 16-10-2017 | Συντάκτης:

Την ώρα που ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής πασχίζει να φέρει με κάθε τρόπο τους τουρίστες στην πόλη, δεν έχει φροντίσει να επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες για να συμβεί αυτό. Μα κυρίως να επιλύσει σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, που απασχολούν και τους πολίτες ή τους επισκέπτες του Πύργου…

Η “επιθετική” επαιτεία στην οποία δραστηριοποιούνται τα ανήλικα ΡΟΜΑ είναι ένα από αυτά. Πέρα από τα καθημερινά περιστατικά που καταγγέλλονται στην Αστυνομία και τις δεκάδες – άνευ ουσίας – συλλήψεις γονέων και προσαγωγές ανήλικων ΡΟΜΑ, δεν υπάρχει κάποια άλλη ουσιαστική αντίδραση από τις Αρχές.

Την περασμένη Τετάρτη, όπως μας κατήγγειλε επαγγελματίας στο κέντρο του Πύργου, ομάδα τουριστών, μια οικογένεια με τα παιδιά της, πανικοβλήθηκε, όταν με επιμονή μερικά ανήλικα ΡΟΜΑ παιδιά και έφηβοι, τους περικύκλωσαν σε κεντρικό σημείο της πόλης στην συμβολή των οδών Έρμου και 28ης Οκτωβρίου και τους ζητούσαν επίμονα χρήματα.

Άνθρωποι μιας άλλης κουλτούρας η οικογένεια των τουριστών, φοβήθηκε τα χειρότερα και προσπάθησε να προστατευτεί με το να απομακρυνθεί από το σημείο που βρίσκονταν τα ανήλικα ΡΟΜΑ. Όμως εκείνα τους ακολούθησαν με αποτέλεσμα να φύγουν πλέον τρέχοντας από το κέντρο της πόλης.

Ο επαγγελματίας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, κάλεσε και την Ασφάλεια. Περιπολικό με αστυνομικούς εμφανίστηκε μετά από λίγο προς αναζήτηση των ανήλικων ΡΟΜΑ, αλλά δυστυχώς το κακό είχε γίνει.

Στην πόλη του Πύργου, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν τουρίστες που περιηγήθηκαν σε αυτή και σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς και στο παρελθόν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατεβαίνοντας στο Κατάκολο επέλεξαν να δουν την πόλη μετά την Ολυμπία και βρήκαν αρκετά ενδιαφέροντα σημεία για να επισκεφθούν.

Χρειάζεται όμως άλλη στρατηγική στο κεφάλαιο τουρισμός, που περνά όμως πρώτα από την καθημερινότητα των πολιτών. Λογικές “καλώς ήλθε το δολάριο” στην αντιμετώπιση του τουρισμού δεν χωρούν, εν έτει 2017.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος