FOLLOW US: facebook twitter

Όλοι στο Καραβάνι της Υγείας για την στήριξη του νοσοκομείου Αμαλιάδας στην μεγάλη αυριανή κινητοποίηση

Ημερομηνία: 27-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Επόμενος σταθμός για το «Καραβάνι της Υγείας» είναι η Αμαλιάδα. Την Τετάρτη, τα πάντα κλείνουν στην πόλη και όλοι συμμετέχουν στην μεγάλη κινητοποίηση για την διατήρηση και ενίσχυση του νοσοκομείου, που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από 40 κύματα. Χθες το πρωί οι φορείς της πόλης, δηλώνοντας για άλλη μια φορά την στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Αμαλιάδας Βασίλη Μιχαλόπουλου, για να απευθύνουν όλοι κάλεσμα στους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο να συμμετάσχουν στη μεγαλειώδη πορεία που προμηνύεται.

Όλοι στο Καραβάνι

Όπως τόνισε ο κ. Μιχαλόπουλος οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο, οι έμποροι θα κλείσουν τα καταστήματά τους, οι αγρότες θα συμμετάσχουν με τρακτέρ, ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, συμμετέχουν και αυτοί. Το ραντεβού είναι αύριο το πρωί στις εννέα στην πύλη του νοσοκομείου για να γίνει πορεία στη συνέχεια στην πόλη, με προορισμό την διασταύρωση Παπακασελά (Ευαγγελιστρίας, Ελ. Βενιζέλου, ΚΤΕΛ, Ερμού, Αντωνίου Πετραλιά) στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου όπου θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας είναι πολλά και σημαντικά. Προβλήματα που «γεννήθηκαν» κυρίως από τις μέχρι σήμερα μνημονιακές πολιτικές που στόχο έχουν την αποδυνάμωση των δημόσιων δομών υγείας.

Το Σωματείο μας και η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνουν την Τετάρτη 28 Ιουνίου το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» στην Αμαλιάδα. Εργαζόμενοι και πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να διασώσουν το Νοσοκομείο της πόλης μας που τόσα έχει προσφέρει στους συνανθρώπους μας.Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε για να περισώσουμε το δικαίωμα του πολίτη για ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ με αξιοπρέπεια. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και στο τέλος θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλόπουλος. Ο πρόεδρος των εργαζομένων συμπλήρωσε πως θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με αυτό της Αμαλιάδας.

Μαζική συμμετοχή

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αμαλιάδας Κυριάκος Γαριός, δήλωσε πως είναι αυτονόητη η συμμετοχή των γιατρών στην κινητοποίηση. «Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν πρέπει να κλείσει όπως και κανένα άλλο νοσοκομείο. Είναι εγκληματικό να κλείνουν νοσοκομεία ειδικά σε μια περίοδο που ο κόσμος που δεν μπορεί να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες και κυρίως στους επαγγελματίες, να συμμετάσχουν στο Καραβάνι της Υγείας. «Όλοι να κλείσουμε τα μαγαζιά μας, καφετέριες, σούπερ μάρκετ κ.α. να νεκρώσει η πόλη μας. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι πως μαζί ενωμένοι θα πρέπει να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας».

Ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας, Ανδρέας Νικολακόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε πως «η Υγεία σε όλη τη χώρα υποβαθμίζεται. Το νοσοκομείο Αμαλιάδας υποβαθμίζεται και αυτό και συνολικά η παροχή Υγείας στο νομό μας. Την Τετάρτη, διαδηλώνουμε ειρηνικά για την υποβάθμιση αυτή που συμβαίνει και στην Αμαλιάδα και στην Ηλεία και στη χώρα. Το καραβάνι της Υγείας έρχεται στην Αμαλιάδα και σύσσωμη η πόλη θα διαδηλώσει. Δήμος, εργαζόμενοι, εμπορικός σύλλογος, όλοι οι φορείς της πόλης. Η φωνή μας θα φτάσει και θα ακουστεί και πιστεύουμε ότι από δω και πέρα κάποιοι θα σταματήσουν να παίζουν με την Υγεία και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον κόσμο.

Δήμος Ήλιδας: Κλειστές οι υπηρεσίες για το «Καραβάνι της Υγείας»

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στο «Καραβάνι της Υγείας» και το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, με μοναδικό θέμα την σωτηρία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας θα παραμείνουν κλειστές κατά το ωράριο συναλλαγής με το κοινό, πλην της υπηρεσίας καθαριότητας και των Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών. «Καλούμε τους δημότες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης και ζητούμε την κατανόησή τους για την μη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας την ημέρα αυτή» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ στηρίζει το Καραβάνι της Υγείας στην Αμαλιάδα

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας για το Καραβάνι της Υγείας. «Η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στους συναδέλφους της Αμαλιάδας που στις 28 Ιουνίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 κλείνουν τα καταστήματά τους για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και στην απαξίωση του Συστήματος Υγείας. «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ». Η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ απαιτεί αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς καμία επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας» αναφέρει το ψήφισμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος