FOLLOW US: facebook twitter

Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά στα Λεχαινά!

Ημερομηνία: 18-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

rebetes-lexaina1

Κέφι, χορός και πλήθος κόσμου στην ρεμπέτικη βραδιά «ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» που διοργάνωσε ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης με την συμμετοχή του Εθιμοτοπικού Ομίλου

«Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά …» είχαν μια μεγάλη σύναξη το περασμένο Σαββατόβραδο στην παλαιά αγορά των Λεχαινών, σε μια γνήσια ρεμπέτικη βραδιά, γεμάτη νοσταλγία, με τραγούδια βγαλμένα από τα βάθη της ψυχής κι από τους καημούς του Έλληνα, που σε κάνουν να αναπολείς το παρελθόν και να βλέπεις με άλλη ματιά το μέλλον!

 rebetes-lexaina2

«Σαν παλιά γειτονιά», ο τίτλος της εκδήλωσης, που διοργάνωσε για 3η χρονιά με απόλυτη επιτυχία, ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού- Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου με την ενεργή συμμετοχή και φροντίδα του αεικίνητου Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων και βεβαίως πολλών εθελοντών, γιατί χωρίς την εθελοντική προσφορά τέτοιες σπουδαίες βραδιές δεν μπορούν να στηθούν.

rebetes-lexaina3

Κόσμος και λαός κατέκλυσαν την παλαιά αγορά των Λεχαινών μπροστά από το σπίτι του Αντρέα Καρκαβίτσα,  σε έναν εξαιρετικό χώρο που έδενε με τη φιλοσοφία του ρεμπέτικου τραγουδιού,  αφού εκατοντάδες Λεχαιναίοι και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ταξίδεψαν νοερά στις γειτονιές που μεγάλωσαν και στα επαγγέλματα που χάθηκαν. Σιγοτραγούδησαν τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, τη ξενιτειά, τη φτώχεια τις μικρές λύπες και καημούς των ανθρώπων, γνήσια ελληνικά τραγούδια βγαλμένα από τη ζωή του κάθε ένα Έλληνα ξεχωριστά. Τα ρεμπέτικα τραγούδια που “σέρνουν” τη ψυχή μαζί τους. Βαριές ζεμπεκιές από χορευτές και μέλη του Εθιμοτοπικού Ομίλου, που ακολούθησαν τον ενδυματολογικό κώδικα της εποχής, ρεμπέτες με το μουστάκι, το καπέλο, το μαύρο γιλέκο και το λευκό πουκάμισο, το κομπολόι και το γαρύφαλλο στο πέτο, όπου γρήγορα παρέσυραν στο κέφι και το χορό όλον τον κόσμο μέχρι τις 3 το πρωί και δεν τα χάλαγε και καιρός λίγο, θα τραγουδάνε ακόμα ως την αυγή!

rebetes-lexaina4

Η ρεμπέτικη κομπανία την οποία αποτελούσαν ο Θανάσης και ο Χρήστος Ζερλεντές και ο Σάκης Βασιλόπουλος έπαιξε τραγούδια ρεμπέτικα και λαίκά όλων των μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών του είδους, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη,Περπινιάδη, Χιώτη, Μπαγιαντέρα κλπ, βάλσαμο για την ψυχή μας!

Μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά, όπου στην παλιά γειτονιά των Λεχαινών δεν έπεφτε καρφίτσα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος