FOLLOW US: facebook twitter

Όλοι έτοιμοι για το “Let’s do it” της Κυριακής

Ημερομηνία: 27-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Συμμετέχουν σχολεία, φορείς και σύλλογοι της Ηλείας- Ποιες είναι οι δράσεις που θα γίνουν στο νομό

Το ραντεβού για τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, το Let’ s do it Greece, έχει δοθεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ήδη όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στις δράσεις, σύλλογοι, σχολεία, γονείς, δήμοι, έχουν προετοιμαστεί πλήρως. Καθαρισμοί παραλιών, δενδροφυτεύσεις, εργασίες- βαψίματα και διάφορες εργασίες καλλωπισμού σε σχολεία , ορισμένες από τις δράσεις που θα γίνουν την Κυριακή, ίδια μέρα, ίδια ώρα σε όλο το νομό, σε μια γενική εθελοντική κινητοποίηση!  Ήδη σε πολλά σχολεία του νομού, οι εθελοντικές δράσεις που είχαν σχέση με εξωραϊσμούς των σχολικών χώρων, καθαρισμούς κλπ, έγιναν μέσα στην εβδομάδα το τριήμερο που πέρασε και έπονται κι άλλες. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εν προκειμένω η ΠΕ Ηλείας, με γνώμονα τη διάδοση του εθελοντισμού και την επιτυχή προετοιμασία και πραγματοποίηση δράσεων από εθελοντές και φορείς της περιοχής μας, έχει θέσει υπό την αιγίδα της το Let’s do it Greece.

Οι δράσεις της Ηλείας

Στην Ηλεία έχει ήδη προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων, κυρίως καθαρισμών παραλιών , Κατακόλου και Κουρούτας αλλά και του αεροδρομίου Επιταλίου και εξωραϊσμός σχολικών κτιρίων. Ειδικότερα ως τώρα έχουν προγραμματιστεί από άκρη σε άκρη της Ηλείας, οι εξής δράσεις, γιατί ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες:

1. Καθαρισμός παραλίας Κατακόλου – Κυριακή 29-04-2018 10:00
Διοργανωτής: Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν.Ηλείας Συνεργαζόμενοι φορείς: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου ΣΧΟΛΗ Ολυμπιακός Πειραιώς-Πύργου Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Νηπιαγωγείο Κατακόλου 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου 13ο Νηπιαγωγείο Πύργου 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Δημοτικό Σχολείο Κατακόλου

2.Καθαρισμός αεροδρομίου Επιταλίου – Κυριακή 29-04-2018 09:00
Καθαρίζουμε το Αεροδρόμιο ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ – για να χρησιμοποιηθεί από την Αερολέσχη μας- Κλαδεύουμε τα δένδρα και περιποιούμεθα το χώρο- καθαρίζουμε την πίστα – τον διάδρομο τους χώρους – Συνδρομή από ΠΕ Ηλείας, και δήμους Ολυμπίας και Ήλιδας

3. Καθαρισμός Τ.Κ Δαφνιώτισσας δήμου Ήλιδας- Κυριακή 29 Απριλίου ώρα 10 το πρωί

4. Καθαρισμός παραλίας Κουρούτας- δενδροφύτευση σχολικού προαυλίου
Κυριακή 29-04-2018 10:00 και δράση στον παλιό σταθμό ΟΣΕ στην Αμαλιάδα

5. Καθαρισμός Καταραχίου  από σκουπίδια δεξιά και αριστερά από τους δρόμους και διαχωρισμός υλικών για ανακύκλωση από τον Σύλλογο νέων Καταραχίου – Αγία Μαρίνα, Πύργος Ηλείας  – Καταράχι  – Κυριακή 29-04-2018 11:00

6. Δενδροφύτευση στο Πελόπιο – Κυριακή 29-04-2018 10:00 Δενδροφύτευση στην Πλατεία έναντι Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων Πελοπίου από το Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου και το Νηπιαγωγείο Πελοπίου. Συνεργασία με τους εκπροσώπους του Δημοτικού Διαμερίσματος Πελοπίου, Δασαρχείο Πύργου, Πολιτική Προστασία Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Πυροσβεστικός Σταθμός Αρχαίας Ολυμπίας.

7. Εξωραϊσμός του αυλείου χώρου του 4ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης και καθαρισμός της πλατείας Καθολικής
4ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης – Κυριακή 29-04-2018 10:00

8. Η Εθελοντική Ομάδα της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου θα πραγματοποιήσει καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων της κοινότητάς Λαντζοΐου9. Δευτέρα 30-4-2018 Εξωραϊσμός σχολείου Γουμέρου ώρα 10.00

10. Καθαρισμός παραλίας Σπιάντζας από μαθητές και γονείς. Κυριακή ώρα 10.00

Ενεργή συμμετοχή του δήμου Ήλιδας

Οι δράσεις σε Κουρούτα και Αμαλιάδα

Για ακόμα μία χρονιά, ο Δήμος Ήλιδας με την συμμετοχή σχεδόν του συνόλου της πόλης δηλώνει «παρών» στο “Let’s Do It Greece”, την προσεχή Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Για τις φετινές περιβαλλοντικές δράσεις έχουν επιλεγεί συμβολικά δύο σημεία του δήμου μας και συγκεκριμένα η παραλία της Κουρούτας και το πάρκο στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ Αμαλιάδας.

Στόχος του “Let’s Do It Greece” είναι να ενωθούν σε όλη την Ελλάδα οι εθελοντικές δράσεις, σχηματίζοντας την μεγαλύτερη ταυτόχρονη περιβαλλοντική δράση, η οποία οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές.

Ο μεγάλος στόχος της δράσης για το 2018 είναι να καταφέρει να συγκεντρωθούν 150.000 εθελοντές σε 2.000 σημεία πανελλαδικά μέσα σε μία μέρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ:

1)Δράση με επίκεντρο την παραλία της Κουρούτας (συγκέντρωση στην πλατεία) την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στις 11:00 το πρωί.

Συνδιοργάνωση με Κοινωφελές Σωματείο «Πύρρων ο Ηλείος», τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας.

2)Δράση με επίκεντρο το πάρκο στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00 το πρωί.

Συνδιοργάνωση με Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών  Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας και την συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Κυττάρων Αίματος ”ΔΙΝΩ ΖΩΗ”, του Σωματείου Παραπληγικών, Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, του Σωματείου «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας», το σύλλογο «Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας» και τα τμήματα στίβου, μπάσκετ και βόλεϊ του ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ.

Σημειώνουμε ότι στις δύο δράσεις που θα γίνουν στο δήμο Ήλιδας, μπορούν να συμμετέχουν όσοι πολίτες το επιθυμούν.

Το σύνθημα του δήμου Ήλιδας είναι «ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος