FOLLOW US: facebook twitter

Όλη η Ηλεία ένα κινηματογραφικό πλατό!

Ημερομηνία: 26-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

olympia-fest-xavier-koller

Διαγωνίζεται με ταινία του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους ο βραβευμένος με Όσκαρ Σουηδός σκηνοθέτης  Xavier Koller

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για νέους και παιδιά και για την 16η camera zizanio που θα πραγματοποιηθεί στην Ηλεία με έδρα τον Πύργο, προβολές και εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις, από τις 3 έως τις 10 Δεκέμβρη. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα προβληθούν αριστουργηματικές ταινίες από όλο τον κόσμο, ενώ διαγωνίζεται με μεγάλου μήκους ταινία και σκηνοθέτης που έχει πάρει Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Όπως αποκάλυψε χθες σε ανάρτησή του στο fb ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, πρόκειται για τον Xavier Koller που διαγωνίζεται με την ταινία του: The Little Mountain Boy, by Xavie Koller/Switzerland 2015 /100 min. Ο γνωστός σκηνοθέτης πήρε το Όσκαρ το 1990 με την ταινία Journey of Hope.  Μάλιστα, θα τον υποδεχθεί στο Φεστιβάλ ο menino με το φλάουτό του!Στις 31 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν και οι άλλες 18 μεγάλου μήκους και 42 μικρού μήκους του διαγωνιστικού προγράμματος. Δυνατές ταινίες. Το κινηματογραφικό άρωμα του πλανήτη! Επίσης θα υπάρξουν και 4 κινηματογραφικά αφιερώματα, αλλά και 30 κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά, νέους και εκπαιδευτικούς.

Portrait des Schweizer Regisseurs Xavier Koller am 30. September 2005 in Zuerich. Koller gewann 1990 mit "Reise der Hoffnung" den Oscar fuer den besten nicht-englischsprachigen Film. (KEYSTONE/Gaetan Bally)  === ,  ===

Με  την ταινία του: The Little Mountain Boy, by Xavie Koller/Switzerland 2015 /100 min, διαγωνίζεται φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφοι ο γνωστός σκηνοθέτης Xavier Koller που είχε βραβευτεί με Όσκαρ το 1990.

Να σημειώσουμε ακόμα, αν και οι πληροφορίες δίνονται με το… σταγονόμετρο για να διατηρηθεί και η έκπληξη, θα υπάρχει ένα καταπληκτικό αφιέρωμα με τίτλο: “Zlin’s Hill of Movie Dreams”, με αριστουργήματα του Κάρελ Ζέμαν, Ερμίνας Τίρλουβα, Γιόζεφ Πινκάβα κ.α. που η ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου τους έχει αφιερώσει πολλές σελίδες. Όλος ο Πύργος και η Αμαλιάδα, ένα απέραντο πλατό! Εκατοντάδες κινηματογραφικές κάμερες θα πάρουν φωτιά. 100 έφηβοι έρχονται από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Πάντως οι διοργανωτές πιστεύουν ότι φέτος, θα σπάσουν το φράγμα των  30.000 θεατών και βεβαίως το ευχόμαστε!  Η ουσία είναι ότι μικροί και μεγάλοι, περιμένουν με αγωνία αυτήν την μαγική γιορτή του κινηματογράφου στην Ηλεία, όπου θα υπάρξουν και δεκάδες εκπλήξεις.Τα γραφεία του Φεστιβάλ και οι συνεργάτες του, εργάζονται ήδη συστηματικά εδώ και καιρό, προσπαθώντας να φροντίσουν και την τελευταία λεπτομέρεια, όπως και οι δεκάδες εθελοντές που αρχίζουν ήδη και αναλαμβάνουν ο καθένας το ρόλο του. Το ίδιο σαφώς κάνουν και οι εκπαιδευτικοί που η συνεργασία τους είναι πάντα πολύτιμη. Ήδη το περασμένο Σάββατο έγινε στην Αμαλιάδα μια συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους εκεί εκπαιδευτικούς παρουσία του Καλλιτεχνικού Δ/ντή Δημήτρη Σπύρου και του οργανωτικού γραμματέα Χρήστου Κωνσταντόπουλου, καθώς είναι γνωστό ότι φέτος η Αμαλιάδα θα έχει ένα αυτόνομο κομμάτι, θα είναι η πόλη του ντοκιμαντέρ!

olympia-fest-provoli


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος