FOLLOW US: facebook twitter

Όλες οι εξελίξεις για τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου

Ημερομηνία: 25-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

diimerida-enterou

Ενδιαφέρουσες διαλέξεις και ομιλίες στη διημερίδα που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία

Με ενδιαφέρον, παρακολούθησαν γιατροί και φορείς της δημόσιας υγείας, την πολυθεματική διημερίδα με θέμα τις Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο «Αντώνιος» στην Αρχαία Ολυμπία.

Μια διημερίδα που διοργάνωσε ο Επιμελητής Α’ Γαστρεντερολογίας του Νοσοκομείου Πύργου κ. Σάββας Προκοπίου με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες που μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον ιατρικό χώρο πάνω στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Την σημαντική διημερίδα, άνοιξαν με χαιρετισμό τους, ο πρόεδρος της Οργανωτικής  Επιτροπής κ. Σάββας Προκοπίου, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας κ. Χρήστος Γιαννικούλης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζιάς, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων Ιδιοπαθών Φλεγμονώδων Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ).

Ο Παθολόγος- Ογκολόγος Δρ. Παναγιώτης Γκινόπουλος αναφέρθηκε στις ΙΦΝΕ ως προδιαθεσιακός παράγων για κακοήθεια ενώ η  Διευθύντρια Συντονίστρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου στα παιδιά.

Ακολούθησαν διαλέξεις για τις:  «Δερματικές εκδηλώσεις στις ΙΦΝΕ» από τον Δερματολόγο- Αφροδισιολόγο  Γ. Ζαραφωνίτη, «Ευκαιριακές Λοιμώξεις στις ΙΦΝΕ από τον Παθολόγο Λοιμωξιολόγο, Δ/ντή Παθολογικής Κλινικής Νοσοκ. Ερρίκος Ντυνάν  Αντώνιο Βασιλογιαννακόπουλο, «Αντιμετώπιση περιεδρικών συριγγίων από τον Χειρουργό Ε.Π. Καθηγητή Π.Π.Γ.Ν.Π. Γεώργιο Σκουρμπή και για τις «Νεώτερες χειρουργικές τεχνικές στις ΙΦΝΕ» από τον Επίκουρο Καθηγητή Γενικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  Ιωάννη Παπακωνσταντίνου.

diimerida-enterou2

Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι για τις «Θεραπευτικές εξελίξεις στις ΙΦΝΕ» με ομιλητές τον Γαστρεντερολόγο Διδάκτωρ Α.Π.Θ. Χρ. Ζάββο και τον Γαστρεντερολόγο Επιμελητή Α’ Παν. Νοσοκ. Λαϊκό Αθηνών  Γεώργιο Μπάμια αλλά και για τις «Νεώτερες Ενδοσκοπικές και Απεικονιστικές Μεθόδους» από τον Ακτινολόγο Ανδρέα Μιχαήλ, τον Επιμελητή Γαστρεντερολογικής Κλινικής Π.Π.Ν. Πατρών Βασίλειο Θεόπιστο και τον Γαστρεντερολόγο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών Θεόδωρο Θεοδωρακόπουλο.

diimerida-prokopiou

Η δεύτερη ημέρα, ξεκίνησε με διάλεξη του Γαστρεντερολόγου του Γ.Ν. Ηλείας Σάββα Προκοπίου με θέμα «ΙΦΝΕ και Θρομβοκυττάρωση» και την ομιλία της Νοσηλεύτριας Τ.Ε. Γ.Ν. Πύργου Αθανασίας Γκέλμπεση με θέμα «Ενδοφλέβια χορήγηση σιδήρου σε ασθενείς με ΙΦΝΕ». Ακολούθησε ακόμα μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Οστεοπόρωση στις ΙΦΝΕ» από τον Ορθοπεδικό Επιμελητή Α’ του Γ.Ν. Πύργου Νικόλαο Γκανταΐφη, και «ΙΝΦΕ και αρθρώσεις» από τον Ορθοπεδικό του Ολύμπιου Θεραπευτηρίου Σπυρίδων Ζαχαράτο ενώ το τελευταίο μέρος αφορούσε μαιευτικά ζητήματα. Ο Μαιευτήρας Γεώργιος Αντωνάκης μίλησε για την «Υπογονιμότητα και Κύηση», ο Διευθυντής Συντονιστής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλης Τσιτσής ανέπτυξε το θέμα «Παθολογία της Κύησης στις ΙΦΝΕ» ενώ ο Μαιευτήρας, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΑΣΩ Βασίλης Καραβίτης το θέμα «Τρόποι τοκετού- περιγεννητικό αποτέλεσμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος