FOLLOW US: facebook twitter

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την προστασία του δέρματός μας το καλοκαίρι

Ημερομηνία: 20-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Το καλοκαίρι έφτασε, ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε, γιατί και στην υγεία και στην ομορφιά προσέχω για να έχω ! Το βασικό μας όπλο είναι η σωστή αντιηλιακή προστασία. Είναι μύθος ότι φοράμε αντιηλιακό μόνο στην παραλία. Κάθε μέρα βάζουμε αντιηλιακό στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ πριν βγούμε από το σπίτι. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις υφές, υπάρχουν τα πάντα. Sprey mist ή mouse για άντρες με γένια, oil free gel για λιπαρές επιδερμίδες, λευκαντικά αντιηλιακά, αντιηλιακά cream-gel με αντιοξειδωτικούς παράγοντες , με χρώμα, με Vitd C, feverfew, αντιηλιακά για αθλητές, για αλλεργικά δέρματα τα mineral ,υπάρχουν τα πάντα!

Ο ήλιος είναι φίλος και εχθρός μαζί, πρόληψη σημαίνει αντιηλιακό με spf τουλάχιστον 30,και να έχει το σήμα και την UVA προστασία. Ότι βάζουμε πάνω μας πρακτικά επειδή δεν το ανανεώνουμε στις τρεις ώρες και δεν το βάζουμε στην ποσότητα που πρέπει (ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και το λαιμό), καταλήγει να πέφτει η προστασία στο μισό.

Όχι στα λάδια μαυρίσματος, ναι, αν τα προτιμούμε, στα αντιηλιακά λάδια. Η σκιά τις ομπρέλας και τα σύννεφα κόβουν μόνο το 30% της ακτινοβολίας του ηλίου. Όταν πια καούμε είναι το σημάδι συναγερμού, ότι το δέρμα μας κινδυνεύει γιατί ξεπεράσαμε τις αντοχές του. Οι βλάβες από τον ήλιο είναι ύπουλες και έρχονται σιγά σιγά με τα χρόνια: γήρανση στο δέρμα και καρκίνος, ακόμα και θανατηφόρος. Μια επίσκεψη στον δερματολόγο να δει τις ελιές μας, είναι η καλύτερη πρόληψη.

Το πρόσωπό μας χρειάζεται κι εκείνο μια προετοιμασία. Σίγουρα ένα βαθύ καθαρισμό αν έχουμε λιπαρό με τάση για σπυράκια δέρμα. Έτσι ξεμπλοκάρουν οι πόροι και η θεραπεία δουλεύει πιο δυνατά. Ο μύθος λέει ότι ο ήλιος και η θάλασσα μαραίνουν τα σπυράκια , σας λέω μόνο προσωρινά. Αν δεν έχουμε το σωστό oil free αντιηλιακό και τη σωστή creamgel ενυδατική κρέμα για καλοκαίρι, τον Σεπτέμβρη εξαιτίας του ηλίου, θα κάνουμε φούντωμα, έξαρση! Την κατάσταση σώζουν υφές, όπως τα serum γιατί ενυδατώνουν χωρίς να μπλοκάρουν τους πόρους.

Τα αντιοξειδωτικά είναι το βασικό όπλο μας για το καλοκαίρι, για να πολεμήσουμε ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που παράγει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα μας. Ιδανικό είναι να κάνουμε στο δερματολογικό ιατρείο μια σειρά με θεραπείες με Vit C, φερρουλικό οξύ, μανδελικό, γαλακτικό οξύ, υαλουρονικό οξύ. Αν έχουμε και πανάδες θα προσθέσουμε αρβουτίνη, κοζικό και λευκαντικά πεπτίδια. Χωρίς ερεθισμό – γιατί κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε με τον ήλιο – θα καταστείλουμε την παραγωγή μελανίνης και θα περιορίσουμε τη δημιουργία πανάδων. Στο σπίτι θα συνεχίσουμε τη θεραπεία μας, με τη βοήθεια ενισχυμένων όρων πρωί και βράδυ κάτω από το αντιηλιακό και την κρέμα μας. Αποφεύγουμε απολεπιστικές θεραπείες ή δυνατά λέιζερ το καλοκαίρι, γιατί μπορεί να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα ιδίως σε σταρένια δέρματα. Προσοχή και στη χρήση κάποιων φαρμάκων όπως αντισυλληπτικά ,αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντι-υπερτασικά, που μπορεί με την έκθεση στον ήλιο να μας κάνουν πανάδες ή αλλεργίες.

Από το στόμα υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής με Vit E, C, feverfew, Vit D, που ενισχύουν τη άμυνά μας και περιορίζουν τη ζημιά από τον ήλιο. Το φυσικό μαύρισμα είναι μια αντίδραση κάποιων τύπων δέρματος για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Το μαύρισμα από το solarium είναι βίαιη διαδικασία για τον οργανισμό, προέρχεται από την πιο επικίνδυνη UVA ακτινοβολία που κάνει τις περισσότερες μεταλλάξεις και καρκινογενέσεις στο δέρμα. Αν δεν έχουμε την τάση να μαυρίσουμε ας διαλέξουμε τότε την ασφάλεια των χρωστικών με σπρέι ή κρέμα μαυρίσματος. Δεν ξεχνάμε στην προετοιμασία τους όμως, ένα καλό peeling σώματος πριν, για να είναι ομοιόμορφη η εφαρμογή και πάντα ενυδατική κρέμα σώματος μετά τα θαλασσινά μπάνια.

Το καλοκαίρι δεν θέλει κόπο, απλά το σωστό τρόπο για να το χαρούμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος