FOLLOW US: facebook twitter

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»: Μια άλλη ματιά (η πραγματική) στο Νοσοκ. Πύργου

Ημερομηνία: 05-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Το Σάββατο 02-06-2018  συνόδευσα  φιλικό μου πρόσωπό από το εξωτερικό (Ιταλία) στο Νοσοκομείο Πύργου μετά από ένα ατύχημα που είχε στην περιοχή της Σκαφιδιάς.  Ο άτυχος τελικά – και θα εξηγήσω παρακάτω πού οφείλεται η ατυχία του – παραθεριστής μεταφέρθηκε  στα Επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Πύργου, φέροντας  κακώσεις και θλαστικά τραύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα (κεφάλι, πρόσωπο, χέρι και πόδι). Αφού του παρασχέθηκαν όλες οι απαραίτητες ιατρικές και νοσηλευτικές φροντίδες, ο ασθενής διακομίστηκε  με ασθενοφόρο για περαιτέρω ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο του Ρίου.

Γιατί;; Τι  συνέβη;;

  • Συνέβη αυτό που συμβαίνει και χρόνια. Ο ασθενής χρειάστηκε αξονική τομογραφία! Αυτό όμως κατέστη αδύνατο γιατί ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας , τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου, και βλέπουμε.
  • Το πιο τραγικό είναι ότι και το ακτινολογικό τμήμα του Πύργου υπολειτουργεί χωρίς να έχει τη δυνατότητα να βγάλει ούτε μια φυσιολογική – καθαρή ακτινογραφία θώρακος.Οι γιατροί βλέπουν μια «μαυρίλα»!

Για τους κατοίκους της πόλης και του νομού Ηλείας όλα τα παραπάνω κρίνονται (δυστυχώς) απολύτως φυσιολογικά. Γιατί  (δυστυχώς)  θα σου απαντήσουν ότι έτσι ήταν , έτσι είναι και (δυστυχώς) η σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο σκοπό.

Δυστυχώς θα πρόσθετα εγώ σ’ αυτή τη χώρα και ειδικά σε αυτό τον νομό βαδίζοντας «μετ’ επαίνων, βαΐων και κλάδων» στην μετά Μνημονίων εποχή όλα αυτά θα είναι μέρος της κανονικότητάς μας. Άμα μας αρέσει.!

Διαφορετικά υπάρχει και η μετανάστευση.

Λοιπόν ας το καταλάβουμε όλοι: η ικανότητα υγειονομικής φροντίδας ενός Δ/θμιου Νοσοκομείου κρίνεται από τη δυνατότητα να κρατάει σχεδόν τα περισσότερα περιστατικά στον χώρο του κι όχι να μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό Ιατρικό Κέντρο, Πύργου – Πατρών. Αυτό όμως πρωτίστως προϋποθέτει αν μη τι άλλο δυο τρία   βασικά πράγματα :

  • Πλήρης λειτουργία ακτινολογικού τμήματος και αξονικού τομογράφου (γιατί όχι και μαγνήτη),
  • Πλήρης λειτουργία Παθολογικής (είναι σχεδόν σε αποδιοργάνωση μετά από την επικείμενη αποχώρηση βασικών στελεχών της),
  • Πλήρης λειτουργία του Τμ. Επειγόντων Περιστατικών – ΤΕΠ (Δείτε πόσο προσωπικό προσελήφθη στο νοσοκομείο Καλαμάτας).

Καλές οι φωτογραφίες στις εφημερίδες και στα σόσιαλμίντια, καλές και οι επεμβάσεις καταρράκτη (;;;;)  αλλά:

Όταν οι σειρήνες των ασθενοφόρων στριγγλίζουν μεταφέροντας ασθενείς στην εθνική οδό ( ο Θεός να την κάνει) Πύργου –Πατρών , τότε κάτι δεν πάει καλά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος