FOLLOW US: facebook twitter

Ψυγείο θανάτου για έξι παιδιά και δύο ενήλικους πρόσφυγες στην Λιβύη

Ημερομηνία: 17-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Oκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό-ψυγείο εντός του οποίου υπήρχαν εκατό πρόσφυγες και μετανάστες, στην πόλη Ζουάρα της δυτικής Λιβύης, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης.

«Κλεισμένοι επί μακρόν μέσα στο φορτηγό, οκτώ μετανάστες πέθαναν από ασφυξία. Ανάμεσά τους έξι παιδιά, μια γυναίκα και ένας νεαρός άνδρας», ανέφερε η ίδια πηγή που ανάρτησε σχετική ανακοίνωση στο Facebook.

«Λάβαμε μια πληροφορία για την παρουσία ενός ύποπτου φορτηγού-ψυγείου ανατολικά της Ζουάρα», διευκρίνισε ο Χάφεντ Μουάμαρ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

«Ανακαλύψαμε στο εσωτερικό 100 μετανάστες εθνικοτήτων από την Αφρική και την Ασία, σε κατάσταση μεγάλης κόπωσης και ασφυξίας».

Άτομα που παρουσίαζαν αναπνευστική δυσχέρεια εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της Ζουάρα, παράκτιας πόλης που βρίσκεται 100 χλμ. δυτικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ασφαλείας, το φορτηγό κατασχέθηκε κοντά στα σύνορα με τη Τυνησία, σημείο εκκίνησης για τον αγωγό φυσικού αερίου Greenstream που συνδέει τη Λιβύη με την Ιταλία.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες από το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν, αφρικανικές και αραβικές χώρες, είχαν αφεθεί εκεί από διακινητές, περιμένοντας την αναχώρησή τους με πλοίο για τις ιταλικές ακτές.

«Οι υπεύθυνοι έχουν αναγνωριστεί και αναζητούνται» από τις δυνάμεις της τάξης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο φορτηγό κανονικά «χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά κρεάτων και ψαριών».

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος