FOLLOW US: facebook twitter

«Ψίχουλα» για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ηλεία από την Περιφέρεια

Ημερομηνία: 03-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

domes-astegon1

 Από τα 3,8 εκ. ευρώ που υπέγραψε ο περιφερειάρχης μόνο το 15% διατέθηκε στο νομό   

Οι δήμοι έχουν την ευθύνη υποστηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης γιατί πέραν της Ήλιδας και της Κρέστενας δεν υπήρξαν άλλα αιτήματα

Κονδύλια ύψους 3,8 εκ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για την δημιουργία δομών για την καταπολέμηση της φτώχειας, καθώς ο περιφερειάρχης Απόστολος  Κατσιφάρας υπέγραψε για την ένταξη τριών δομών αστέγων σε Πάτρα και Αγρίνιο και επτά δομών παροχής βασικών αγαθών σε αντίστοιχους δήμους της Περιφέρειας. Στην Ηλεία βεβαίως για μια ακόμα φορά θα διατεθούν… ψιχία, καθώς από το όλο πρόγραμμα μας αναλογεί περίπου το 15%, δηλαδή 426.000 ευρώ και  συγκεκριμένα 117.000 ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και  κονδύλι 308.880 ευρώ στο δήμο Ήλιδας για Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρμακείο.

Η Πρωινή απευθύνθηκε για διευκρινίσεις στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, ο οποίος απάντησε στην έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός του ότι για μια ακόμα φορά η Ηλεία είναι η «ριγμένη» της υπόθεσης σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την καταπολέμηση της φτώχειας. Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι δεν είχε καταθέσει αίτηση κανένας άλλος δήμος του νομού για να αξιολογηθεί η πρότασή του πέραν των δήμων Ήλιδας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και αυτό είναι ένα γενικότερο θέμα, το ίδιο έχει συμβεί και με την σχολική στέγη, καθώς δεν υπάρχει εκ μέρους τους ετοιμότητα και ανάλογη προετοιμασία φακέλων. Μάλιστα όπως επισήμανε και στο Δ.Σ προχθές το βράδυ, ενημερώθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας για τους φακέλους που κατατέθηκαν από τους δήμους για ανέγερση και επισκευές σχολικών κτιρίων και από τον Ν. Ηλείας δεν υπήρχε κανένα αίτημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος