FOLLOW US: facebook twitter

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας: «Όχι στην επιβολή περιβαλλοντικού τέλους»

Ημερομηνία: 06-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

ds-amaliada-18-4-2016

Ψήφισμα ενάντια στη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση επιβολή περιβαλλοντικού τέλους, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα και εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας εκφράζει την αντίθεσή του στην επιβολή ενός ακόμα τέλους σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που δόθηκε για διαβούλευση, και με την οποία επιβάλλεται, από το 2017, σε όλους τους λογαριασμούς ύδρευσης και άρδευσης, το λεγόμενο “περιβαλλοντικό τέλος”.

Το νέο αυτό τέλος, έρχεται να προστεθεί σε όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα θα πληγούν οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι οποίοι έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια την πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Το νερό και η χρήση του πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως πανάκριβο εμπόρευμα.  Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση».

Το θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεων ως κατεπείγον, έπειτα από αίτημα του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άγγελου Κολόσακα, που έκανε αμέσως δεκτό ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος