FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία: Αναβλήθηκε για τις 12 Δεκέμβρη η δίκη Λιατσή από το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Πατρών

Ημερομηνία: 27-06-2017 | Συντάκτης:
  • Δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τον δήμαρχο από την μέχρι σήμερα ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με την Εισαγγελέα της έδρας
  • Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γ. Λιατσής

Αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών η εκδίκαση της υπόθεσης του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, που κατηγορείτο για την πρόσληψη υπεράριθμου εργατοτεχνικού προσωπικού, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Εισαγγελέως της έδρας.

Η αιτία της αναβολής ήταν η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τεχνικούς υπαλλήλους που θα διοριστούν  προκειμένου να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες κατασκευής των δυο έργων αυτεπιστασίας που εκτελέστηκαν το έτος 2006 επί δημαρχίας Γαβρίλη Λιατσή. Η μετ’ αναβολή δικάσιμος προσδιορίστηκε για τις 12-12-2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευσή της ανέφερε ότι αδυνατεί να οδηγηθεί σε κρίση σχετικά με την υπαιτιότητα του Δημάρχου Πύργου, καθώς ούτε από τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας προέκυψε κάτι επιβαρυντικό, ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Βεβαίως η όλη εξέλιξη της δίκης σύμφωνα με δημοτικούς κύκλους, ικανοποιεί τον Δήμαρχο Πύργου καθώς στην έως  τώρα διάρκεια της δίκης δεν προέκυψε καμία ευθύνη εις βάρος του, ενώ αντίθετα αναδείχθηκαν στοιχεία περί της αθωότητας αυτού, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι πρόκειται περί πολιτικής του διώξεως καθώς ο φάκελος που είχε δημιουργηθεί ήταν ελλιπέστατος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο με πρωτοβουλία των Δικηγόρων της πλευράς Λιατσή πληθώρα νέων στοιχείων που δικαιώνουν τη θέση του Δημάρχου Πύργου, ενώ ο κ. Λιατσής παρέστη κανονικά σε όλες τις συνεδριάσεις του Δικαστηρίου, κάνοντας παρεμβάσεις, ενώ υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των έργων και της αναγκαιότητας αυτών.

Επί του θέματος της διενέργειας πραγματογνωμοσύνης, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δημάρχου Πύργου κ.κ. Ζυγούρης, Κρεμμύδας και Τσόλκας, τόνισαν  την αναγκαιότητα να οδηγηθεί το Δικαστήριο σύντομα σε απόφαση, η οποία θα είναι μόνο αθωωτική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος