FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων το ΓΕΛ Ανδρίτσαινας – Και νέα επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας από γονείς και μαθητές

Ημερομηνία: 02-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών, ζητούν για μια ακόμα φορά με νέο έγγραφο τους προς το Υπουργείο Παιδείας, γονείς και μαθητές του Γενικού Λυκείου Ανδρίτσαινας. Όπως τονίζουν σε κοινή επιστολή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο, έφτασε τέλος Σεπτέμβρη και τα παιδιά διδάσκονται μόνον ελάχιστα μαθήματα… Συγκεκριμένα αναφέρουν: “ Κατοικούμε σε ορεινό όγκο με ανυπέρβλητες δυσκολίες στην πρόσβαση  κοντινότερων πόλεων του νομού μας, οι οποίες διαθέτουν φροντιστήρια.

Το σχολείο μας είναι από τα αρχέγονα, πρώτα ιστορικά σχολεία της χώρας μας. Όμως, παρά το γεγονός ότι το φετινό σχολικό έτος αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών του, έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, αποδυναμώνεται.

Σήμερα, τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου, τα παιδιά μας διδάσκονται μόνον Χημεία, Θρησκευτικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ερευνητικές, Γυμναστική, εκπαιδευτικός ειδικότητας νομικών ανέλαβε εχθές 27 Σεπτεμβρίου (θα διδάξει Πολιτική παιδεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας), ενώ δεν διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα προσανατολισμού (Φυσική, Μαθηματικά, Αρχαία, Φυσική, Λατινικά, Γλώσσα-Έκθεση, Ιστορία, Βιολογία, Σχέδιο).

Η Ανδρίτσαινα , ως κεφαλοχώρι, συνδέεται ανέκαθεν με τα γύρω χωριά. Όμως οι μαθητές με τις οικογένειές τους θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους. Με την απειλή της μετανάστευσης , θα αποδυναμωθούν όλες οι βαθμίδες των σχολείων της.

Στηριζόμαστε στην φιλότιμη προσπάθειά σας να στελεχώσετε το σχολείο μας με τις  ειδικότητες που λείπουν.

Τα παιδιά μας,  έχουν άμεση ανάγκη καθηγητών με διάθεση για παιδεία. Είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να τα μορφώσει. Η παιδεία προάγει αξίες. Η έλλειψη παιδείας υπονομεύει το μέλλον.

Ας κρατήσουμε τα σχολείαμας ανοικτά:

«Όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή»(Β. Ουγκώ)

«Φτιάξτε σχολειά …Φτιάξτε σχολειά» (Πατροκοσμάς)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος