FOLLOW US: facebook twitter

Χρώματα του φθινοπώρου

Ημερομηνία: 21-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

xromata-fthinoporou

Μπορεί ο Σεπτέμβρης να οδεύει προς το τέλος του- αφού εν τω μεταξύ μας έδειξε ένα ασυνήθιστα σκληρό πρόσωπο- και ο καιρός να έχει φορέσει ήδη τα φθινοπωρινά του χρώματα, το φθινόπωρο όμως επίσημα ξεκινά σήμερα και συγκεκριμένα στις 17.21. Πρόκειται για την ώρα που θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, που θα σημάνει την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα κάνει τη δυναμική της εμφάνιση η άνοιξη.

Σήμερα λοιπόν η νύχτα και η μέρα θα έχουν την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια οι νύχτες μας θα μεγαλώνουν για να φτάσουν στο ζενίθ τους στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου. Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια συμβαίνουν δυο φορές το χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Μάλιστα από τα αρχαία χρόνια σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς που τους απέδιδαν μυθικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τις δοξασίες η πανσέληνος που βρίσκεται πιο κοντά στην φθινοπωρινή ισημερία λέγεται «Πανσέληνος του Θερισμού» και πήρε το όνομά της από το γεγονός, ότι το φεγγάρι είναι τόσο φωτεινό που επιτρέπει στους αγρότες να εργαστούν και στην διάρκεια της νύχτας.

Ας ευχηθούμε λοιπόν ο επίσημος ερχομός του φθινοπώρου να φέρει από δω και μπρος αυτά που μας έμαθε να αγαπάμε. Τα μελαγχολικά του χρώματα, τις φρέσκιες μυρωδιές που ξεχύνονται στον αέρα, τα πρωτοβρόχια και εκείνη την βραδινή ψύχρα που μας κάνει καμιά φορά να ανατριχιάζουμε γλυκά. Σήμερα ο ήλιος θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της νέας εποχής. Και γιατί όχι και το μήνυμα για ένα νέο ξεκίνημα πιο φωτεινό στην γκρίζα καθημερινότητά μας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος