FOLLOW US: facebook twitter

«Φως σε όλους και οικονομία στο Δήμο Πύργου»: Συνέντευξη τύπου χθες από τον Γαβρίλη Λιατσή για την επιχείρηση ηλεκτροφωτισμού που ξεκινά

Ημερομηνία: 25-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με στόχο να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος αλλά και το κόστος που δαπανά ο Δήμος Πύργου για δημοτικό φωτισμό, το οποίο ξεπερνά ετησίως το 1,5 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ηλεκτροφωτισμού της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων τοποθετώντας λαμπτήρες όπου υπάρχει έλλειψη, η δημοτική αρχή ξεκινά επιχείρηση καταγραφής των αιτημάτων των δημοτών αλλά και κατάργηση των παράνομων ηλεκτροφωτισμών.

Όπως ανακοίνωσε χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, αξιοποιώντας τη μελέτη που είχε επιμεληθεί ο πρ. αντιδήμαρχος Δ. Μπέλτσος για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και του κόστους, και με την υποστήριξη του προϊσταμένου του τμήματος Η/Μ και εγκαταστάσεων Γεωργίου Ράλλη, προχωρούν στον ηλεκτροφωτισμό οδών και πλατειών που παρουσιάζουν έλλειψη ώστε να φωτίσουν όλα τα σημεία όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν προσφέροντας ταυτόχρονα οικονομία στο δήμο. «Το κόστος κατανάλωσης για δημοτικό φωτισμό έχει ξεπεράσει το 1,5 εκ. ευρώ και επιδιώκουμε μια μείωση της τάξεως του 20-30%. Ταυτόχρονα έχουμε στα σκαριά και μελέτη αντικατάστασης των λαμπτήρων με λαμπτήρες led… Για την ώρα όμως, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες φωτισμού έχοντας ήδη εξασφαλίσει 3.000 λάμπες».

Επιπλέον, ο κ. Λιατσής, τόνισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις τις οποίες θα «δουν» με διαφορετική ματιά, «όχι πολιτική αλλά κοινωνική» την οποία όμως θα εκτιμήσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι και όχι οι αντιδήμαρχοι ή άλλοι… «Δε θα ευλογήσουμε όσους παίρνουν παράνομα ρεύμα ή ξεφεύγουν από κάθε λογική δημιουργώντας καλές προϋποθέσεις για τους ίδιους και άσχημες για τους άλλους… Θεωρούμε ότι στην προσπάθεια μας αυτή θα μας βοηθήσει και η αντιπολίτευση που θα κατανοήσει ότι δε γίνεται για πολιτικούς λόγους καθώς γίνεται σε χρόνο πολύ μακριά από τις εκλογές…».

«Τέλος στο φωτισμό… κοτετσιών»

Όπως εξήγησε ο κ. Ράλλης, ο Δήμος Πύργου είναι πρώτος σε καταναλώσεις δημοτικού φωτισμού, σε σχέση με την έκταση που καταλαμβάνει και τον πληθυσμό του βάσει των στοιχείων της ΔΕΔΔΗΕ Πύργου. «Κατά τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, τα συνεργεία διαπίστωσαν διάφορες παρατυπίες- παρανομίες όπως δημότες να έχουν τραβήξει ρεύμα και να έχουν τοποθετήσει σε στύλους της ΔΕΗ διπλά και τριπλά φωτιστικά ή λαμπτήρες με παραπάνω από την προβλεπόμενη ισχύ.

Επίσης έχουν παρατηρηθεί να τραβούν ηλεκτρικούς αγωγούς και να τοποθετούν φωτιστικά σώματα προς ιδιοκτησίες για να φωτίζουν ιδιοκτησίες, κοτέτσια, αποθήκες κτλ. Όλα αυτά είναι παράνομα και δημιουργούν και προβλήματα. Καταλαβαίνετε ότι πολλές φορές ο δημοτικός φωτισμός δεν καλύπτει τις ανάγκες, δηλαδή να φωτίζουμε οδούς και πλατείες. Άρα θα συνεχίσουμε την καταγραφή των προβλημάτων, θα τα αξιοποιήσουμε και τα συνεργεία θα παρέμβουν στην πόλη και τις δημοτικές ενότητες για να καλυφθούν οι ανάγκες».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η επέκταση δημοτικού φωτισμού δε γίνεται για να βάλει ο δημότης ρεύμα στο σπίτι του αλλά γίνεται μόνο αν υπάρχει κοινωφελής σκοπός ή πρόκειται να γίνει τόνωση της ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. «Αρα μη κάνει κάποιος κάποιες παράλογες κινήσεις και αιτήσεις και απαιτεί να του πάμε δημοτικό φωτισμό επειδή έχει φτιάξει σπίτι σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή, ώστε να χρησιμοποιήσει δίκτυο για να βάλει φθηνό ρεύμα, ας το έχει φροντίσει…».

Τηλέφωνα καταγραφής αιτημάτων

Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου ενώ οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων στα τηλέφωνα: Στο Βούναργο 2621362333 Τρίτη με Πέμπτη 7-9 το πρωί , στο Καράτουλα 2621362514 όλες τις ημέρες (Προϊστάμενος του τμήματος διοικητικών θεμάτων και εξυπηρέτησης του πολίτη Νίκος Νικολόπουλος) και στο Επιτάλιο 2621362218 όλες τις μέρες (Μαρίνα Ζεκυριά, Δημοτική υπάλληλος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος