FOLLOW US: facebook twitter

Φωνή αγωνίας στην χθεσινή Γενική Συνέλευση των φοιτητών: «Η ποιότητα των σπουδών θα εδραιώσει το ΤΕΙ στον Πύργο»

Ημερομηνία: 13-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tei-suneleusi

Ξεκίνησαν ενέργειες για τη νομιμοποίηση του Συλλόγου

«Διεκδικούμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας στον Πύργο»

Στον απόηχο των δηλώσεων για τη λειτουργία του ΤΕΙ στον Πύργο αλλά και της απόφασης της διοίκησης του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ να μην αναγνωρίσει το σύλλογο επικαλούμενη διαδικασίες ανακόλουθες με τη νομοθεσία, πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση των σπουδαστών.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΙ στον Πύργο, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα μη αναγνώρισης του Φοιτητικού Συλλόγου με τους εκπροσώπους των παρατάξεων να καταθέτουν τις απόψεις τους ενώ η συζήτηση σταδιακά επεκτάθηκε σε όλα τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα.

Στη διάρκεια της, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε «πρωτοφανή» τα όσα συμβαίνουν αναφορικά με το φοιτητικό σύλλογο τονίζοντας ότι χρειάζονται τη στήριξη απ’ όλους τους σπουδαστές ενώ μίλησε για «επίθεση» την οποία θα προσπαθήσουν ενωμένοι να αποτρέψουν ακολουθώντας όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για τη νομιμοποίηση του συλλόγου τους. «Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε αυτές τις λύσεις το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορέσει το τμήμα να στηριχθεί από το σύλλογο και από μόνιμους καθηγητές και με γραμματεία, εργαστήρια κλπ. Ο φοιτητικός σύλλογος δεν θα σταματήσει εδώ, οι κινητοποιήσεις του θα είναι πολλές και σε κάθε επίπεδο. Και μια πρώτη επιτυχία μας είναι η κατάμεστη από φοιτητές αίθουσα».

tei-suneleusi2

Απαράδεκτη και πρωτάκουστη ενέργεια, χαρακτήρισε την μη αναγνώριση του συλλόγου, ο πρώην πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Βασίλης Στεργίου. Όπως είπε, φαίνεται πως θέλουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους στο ΤΕΙ, διότι την ίδια ώρα που βάζουν στοπ στο φοιτητικό σύλλογο, με το άλλο χέρι έχουν υποβαθμίσει το τμήμα και έχουν φέρει τον κάθε λογής επιχειρηματία μέσα στο ΤΕΙ.

«Εμείς απαντάμε κατηγορηματικά ότι ο σύλλογός θα συνεχίσει να λειτουργεί και είναι δικό μας θέμα και μόνο να λύσουμε τα δικά μας θέματα, όπως το καταστατικό».

Παράλληλα, σχολίασε και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργία του ΤΕΙ στην πόλη επισημαίνοντας πως η συζήτηση περί μεταφοράς του, τους απασχολεί. «Όποιος δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του ΤΕΙ, για τους δικούς του λόγους βρίσκει πάτημα και λέει το οτιδήποτε. Νομίζω ότι ο κ. Λιατσής δεν ήθελε μια δήλωση με την οποία θα φτιάξει τόσους πολλούς εχθρούς, άρα ίσως την έκανε για να ικανοποιήσει κάποιους φίλους του. Εμείς θα διεκδικήσουμε να τελειώσουμε τις σπουδές εκεί που τις αρχίσαμε, αλλά να ξέρετε ότι ένα τμήμα όταν είναι στελεχωμένο με καθηγητές, εργαστήρια και γραμματεία, δεν θα μπορεί να το κουνήσει κανένας. Η ίδια η ποιότητα των σπουδών θα εδραιώσει το τμήμα στον Πύργο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος