FOLLOW US: facebook twitter

Φρικαλεότητα χωρίς τέλος για αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά στην Ηλεία

Ημερομηνία: 13-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

adespota-kakopoiisi-ileia1

Πληθαίνουν καθημερινά τα κρούσματα κακοποίησης σκύλων, αδέσποτων ή δεσποζόμενων στην Ηλεία. Νέα περιστατικά καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Κάμπου. Στο Στρούσι, οι φιλόζωοι των Λεχαινών εντόπισαν και μετέφεραν για περίθαλψη ένα σκύλο που βρέθηκε με τα πόδια δεμένα και σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και το ένα μάτι βγαλμένο.

Οι αδίστακτοι δράστες της πράξης αυτής, δείχνουν πως βγάζουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους σε ένα τετράποδο, ένα μίσος που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους, δίχως λόγο και αφορμή.

Ο σκυλάκι μετέφερε η πρόεδρος των Φιλόζωων Λεχαινών Άντα Παναγιωτοπούλου, στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε καταφύγιο περίθαλψης κακοποιημένων και αδέσποτων σκύλων, λόγω της πληθώρας των περιστατικών.

Από την άλλη εκεί μεταφέρθηκε για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του ακόμα ένας σκύλος, δεσποζόμενος αυτή τη φορά, από την περιοχή του Κουρτεσίου. Η ιδιοκτήτριά του Δέσποινα Δημοπούλου, τον βρήκε πυροβολημένο από άγνωστο δράστη, έξω από το σπίτι της. Ο Μπλάκι είναι ο τρίτος σκύλος της οικογένειάς της, ένα αδέσποτο που περιέθαλψε με φροντίδα και κράτησε μαζί της, γιατί αυτός το επέλεξε με πολύ αγάπη.

adespota-kakopoiisi-ileia

Το πως και το γιατί πυροβολήθηκε είναι κάτι που θα αναζητήσουν οι Αρχές. Είναι βέβαιο όμως πως όποιος κυκλοφορεί με όπλο για να πυροβολεί σκύλους, ίσως την επόμενη φορά να πυροβολήσει και ανθρώπους…

Σε μια άλλη περίπτωση στα Λεχαινά, ένα αδέσποτο παρασύρθηκε από ΙΧ και εγκαταλείφθηκε και αυτό έτυχε της φροντίδας των φιλόζωων της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος