FOLLOW US: facebook twitter

Φρίντα στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την ιστορική δραματική ταινία ΦΡΙΝΤΑ που εξιστορεί την ζωή της Φρίντας Καλό και του Ντιέγο Ριβέρα, του νεαρού ζευγαριού που αιφνιδίασε τον κόσμο της Τέχνης, παρουσιάζουν οι Κινηματογραφικές συναντήσεις στο ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ, στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 7.15 το απόγευμα.

Δεκαετία του 1920. Ένα φρικτό ατύχημα στο τραμ όπου επέβαινε τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη νεαρή Φρίντα Κάλο σε όλο της το σώμα. Εγκλωβισμένη σε γύψους και νάρθηκες, βρίσκει παρηγοριά στη ζωγραφική. Ο αναγνωρισμένος ζωγράφος Ντιέγκο Ριβέρα, ένθερμος κομμουνιστής της εποχής διακρίνει το ταλέντο της και αρχίζει η εικοσιπεντάχρονη θυελλώδης σχέση τους.

Όσκαρ μουσικής και μακιγιάζ σε μια εξαιρετικά φροντισμένη παραγωγή, που πετυχαίνει να δώσει πειστικά το πορτρέτο της ιδιόρρυθμης αυτής προσωπικότητας. Από την περίπλοκη και υπομένουσα ζωή της με τον δάσκαλο και σύζυγό της , την παράνομη και αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Λεόν Τρότσκι, καθώς και τις προκλητικές και ρομαντικές σχέσεις της με γυναίκες. Η Φρίντα Καλό έζησε μια τολμηρή και ασυμβίβαστη ζωή ως πολιτική, καλλιτεχνική και ερωτική πρωτοπόρος.

ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ-24/1 – 19:15


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος