FOLLOW US: facebook twitter

Φουρτούνες σε κολυμβητήριο – αθλητικό κέντρο

Ημερομηνία: 18-10-2016 | Συντάκτης:

manolopoulos-kolumvitirio-amaliada

Απαντήσεις για να λυθούν οι παρεξηγήσεις δίνει το ΝΠΔΔ «Ο Ηλειος»

Ακόμα και τη νομική οδό προτίθεται να ακολουθήσει ο δήμος Ήλιδας και το ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» για το θέμα των αυξήσεων στο κόστος χρήσης του κολυμβητηρίου από τους συλλόγους της περιοχής και που αποδίδεται λανθασμένα στο δήμο. Προκειμένου να λύσει αυτή την «παρεξήγηση» μαζί με διάφορες άλλες που «αιωρούνται» σχετικά με την χρήση του αθλητικού κέντρου της Αμαλιάδας και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο πρόεδρος του «Ηλείου» Αλέξανδρος Μανωλόπουλος μαζί με την αντιπρόεδρο Βίκυ Σιαχάμη, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί στο «Λαζαράκειο».

Ο κ. Μανωλόπουλος ανέφερε πως υπήρξε ενημέρωση πως από την αρχή της νέας σεζόν καλούνται όσοι συμμετέχουν σε ομάδες που χρησιμοποιούν δομές του Αθλητικού Κέντρου και κυρίως το κολυμβητήριο, να καταβάλουν μεγαλύτερο αντίτιμο συμμετοχής, με το πρόσχημα ότι τα πέντε από τα δέκα ευρώ της αύξησης δίδονται στον Δήμο. «Εμείς καλούμε τα σωματεία που χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι ο Δήμος έχει ζητήσει τα πέντε ευρώ, είτε να προσκομίσουν τις αποδείξεις είσπραξης, είτε το έγγραφο της υποτιθέμενης συμφωνίας. Είναι αστείο να χρησιμοποιείται ο Δήμος Ήλιδας για αυξήσεις που αποφάσισαν τα ίδια τα σωματεία, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Επίσης, καλούμε τα σωματεία να καλέσουν τους γονείς σε συνέλευση, προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε από κοντά το θέμα, και στη συνέχεια να μιλήσουμε για όλα τα ζητήματα του κολυμβητηρίου. Ο Δήμος Ήλιδας για την σεζόν 2016 – 2017, αναλογιζόμενος το ζοφερό οικονομικό τοπίο, ουδέποτε ζήτησε ή επέβαλε ή συνεννοήθηκε για πέντε ευρώ σε κάθε άτομο που χρησιμοποιεί ή αθλείται μέσω των ομάδων στις δομές του. Τα χρήματα αυτά που δίνουν οι γονείς και οι ίδιοι οι αθλούμενοι πάνε εξ ολοκλήρου στα σωματεία. Δεν πάει άλλο αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και επιφυλασσόμαστε πλέον για την διασφάλιση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, αν δεν σταματήσει να χρησιμοποιείται το όνομα του Δήμου και του «Ηλείου» για  αυξήσεις για τις οποίες ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας» είπε μεταξύ άλλων.

kolimvitirio-amaliadas

«Να συμμετάσχουν τα σωματεία με ένα ελάχιστο κόστος στην συντήρηση των εγκαταστάσεων

Ο κ. Μανωλόπουλος ανέφερε πως αν και είναι απαράδεκτο να αυξάνεται κατά 50% το κόστος της άθλησης σε μια δομή του δήμου, σέβεται τις αποφάσεις των σωματείων. Ωστόσο συμπλήρωσε πως το κόστος χρήσης των ομάδων για το κολυμβητήριο, (κολυμβητικές λωρίδες και χώρους), είναι στα 650 και 850 ευρώ αντίστοιχα, ποσά τα οποία δεν αυξήθηκαν αλλά αντιθέτως μειώθηκαν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα τόνισε πως περίπου 20 τμήματα συλλόγων δραστηριοποιούνται στο αθλητικό κέντρο της Αμαλιάδας, όπου ο δήμος έχει προσφέρει, όμως τα σωματεία πλην εξαιρέσεων δεν έχουν συμμετάσχει καθόλου στη συντήρηση των δομών. «Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πρέπει να μπει μια τάξη, διότι τα οικονομικά είναι πλέον ιδιαίτερα ισχνά. Στην σημερινή  δύσκολη συγκυρία είμαστε ο μόνος δήμος που διατηρεί τους αθλητικούς του χώρους σε υψηλό επίπεδο, όχι μόνο για τα παιδιά και όσους αθλούνται, αλλά και για το μέλλον. Γι’ αυτό το λόγο το Δ.Σ. του «Ηλείου» ζήτησε από τα σωματεία και όχι από τους δημότες –το τονίζω για να γίνω ξεκάθαρος–, να συμμετέχουν με ένα ελάχιστο ποσό σε σχέση  με τα έσοδα τους, για την συντήρηση των εγκαταστάσεων που τόσα χρόνια δωρεάν χρησιμοποιούν. Εμείς ως δημοτική αρχή βλέπουμε το γενικό καλό και αυτό είναι οι δομές του αθλητικού κέντρου να έχουν τον οικονομικότερο φωτισμό,  θέρμανση με ηλιακούς, τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, καθαριότητα στους χώρους και κυρίως ασφάλεια  για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και αυτή υπηρετούμε. Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι κάθε ευρώ από τα λίγα που ζητάμε από τους συλλόγους – σωματεία, θα επιστρέφεται εις το ακέραιο για την συντήρηση και αναβάθμιση του αθλητικού μας κέντρου» είπε ο κ. Μανωλόπουλος. Συμπλήρωσε δε, για το θέμα του υποχρεωτικού προγράμματος των σχολείων στο κολυμβητήριο ο δήμος έχει επαφές με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά αποτελεί «αγκάθι» το θέμα της κάλυψης του κόστους. Απαντήσεις εδώ αναμένονται και από το υπουργείο Παιδείας.

Κάθε χώρος έχει διαφορετικό κόστος χρήσης

Η αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Βίκυ Σιαχάμη εξήγησε ότι λόγω της δομής του αθλητικού κέντρου κάθε χώρος έχει διαφορετικό κόστος χρήσης. Εξήγησε πως βάσει της δυναμικότητας (μελών) των δύο σωματείων του κολυμβητηρίου και τις διαδρομές που χρησιμοποιούν έγινε η κοστολόγηση των 850 ευρώ για τον Αρίωνα και των 650 ευρώ για τον Επειό μαζί με χώρους για τα γραφεία των συλλόγων, ποσό που μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι. Η κα Σιαχάμη εξήγησε πως στις συζητήσεις με τους συλλόγους δεν τέθηκε θέμα ύψους συνδρομής για τους αθλούμενους. Αναλογικά έγιναν και οι συζητήσεις για τους χρήστες του κλειστού γυμναστηρίου, κυρίως για τα σωματεία που διατηρούν ακαδημίες και εισπράττουν συνδρομή από τα μέλη, ενώ τέλος ανάλογη είναι και η συνεισφορά για τους χώρους του στίβου. Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της συντήρησης των γηπέδων του δήμου, όπου το ΝΠΔΔ, διερευνά το θέμα του κόστους για να γίνεται ετήσια συντήρηση σε αυτά, όπως και στο αθλητικό κέντρο Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος