FOLLOW US: facebook twitter

Φλουρί με… εξαγγελίες από όποιον είχε να δώσει

Ημερομηνία: 09-01-2017 | Συντάκτης:

dexiosi-oikia-liatsi-kopi-pitas

Στην οικία Γιάννη Λάτση η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

 Σειρά εξαγγελιών περιλάμβανε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, στους χώρους της οικίας του καπετάν Ιωάννη Λάτση στο Κατάκολο. Η εκδήλωση που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με το παρελθόν και από ανοιχτή στην κεντρική πλατεία Κατακόλου όπου άλλοτε ήταν κοινή εκδήλωση με τους Συλλόγους, μετατράπηκε σε περιορισμένης προσέλευσης λόγω των δυνατοτήτων του χώρου, όπου οι παριστάμενοι άκουσαν τα όσα είχαν να εξαγγείλουν οι ομιλητές.

Με αφορμή τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο δήμος Πύργου για την απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από την περιοχή του κόμβου Φιλοθέης, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός αναφέρθηκε στο θέμα εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε πως τα παιδιά των ΡΟΜΑ θα πρέπει και αυτά να ακολουθήσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση όπως ισχύει για όλα τα ελληνόπουλα και έθεσε ως παράδειγμα τον παιδικό σταθμό στο χωριό Κέντρο της Πηνείας και το θετικό έργο που γίνεται εκεί. Έτσι ζητώντας και από τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη να τηρηθούν οι νόμοι για την υποχρεωτική εκπαίδευση, ανακοίνωσε πως προσφέρει οικοπεδική έκταση για την στέγαση των ΡΟΜΑ σε ξενώνα και την δημιουργία νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη Φιλοθέη ή την Βασιλειάδα. Μια ακόμα είδηση βγήκε εδώ από τη νύξη που έκανε ο Μητροπολίτης στον υφυπουργό παιδιάς για τη λειτουργία ολοήμερων σχολείων όπου εκεί ο κ. Μπαξεβανάκης αποκάλυψε πως τη νέα σχολική χρονιά, όλα τα σχολεία θα είναι ολοήμερα έως τις 4 μ.μ.

Ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής αποκάλυψε πως θα βοηθήσει στη μεταστέγαση του Λιμενικού Ταμείου, στην αύξηση των θέσεων εργασίας, στη δημιουργία νέου κοινοτικού καταστήματος, γραφείων και κέντρου πολιτισμού, καφενείου για το χωριό, ανανέωσης του μουσείου νέας ελληνικής τεχνολογίας. Ακόμα αναφέρθηκε στην βοήθεια που θα προσδώσει στο έργο που αφορά στο Κατάκολο, με αρχαιολόγο, δασολόγο και εργατικό προσωπικό.

Μήνυμα ενότητας θέλησε να στείλει ο πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής. Μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο λιμάνι, κυρίως για την δημιουργία υγειονομικού σταθμού στο Κατάκολο, αλλά και την παραχώρηση από το ΕΚΑΒ ασθενοφόρου που με χορηγία θα επισκευαστεί και θα είναι απόλυτα λειτουργικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος