FOLLOW US: facebook twitter

«Φιλί ζωής» στο Γυμνάσιο Μυρτιάς Σκουροχωρίου

Ημερομηνία: 03-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

diamartyria-gym-murtias2

-Με πολιτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας θα λειτουργήσει τελικώς και φέτος

-Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικής κοινότητας σχολείου χθες στο Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης- Διεκδικούν οριστική ακύρωση της απόφασης κατάργησης

Παράταση «ζωής» και φέτος, φαίνεται πως πήρε το Γυμνάσιο Μυρτιάς Σκουροχωρίου καθώς όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ηλείας, εκπαιδευτικών και γονέων του σχολείου, με πολιτική απόφαση του Υπ. Παιδείας η σχολική μονάδα θα συνεχίσει τη λειτουργία της και δεν κλείνει.

Αυτό τουλάχιστον, επισήμανε μιλώντας στου δημοσιογράφους, ο Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης που λίγο νωρίτερα είχε δεχτεί έντονη κριτική για την παρουσία του στη διαμαρτυρία, από μέλη της ΕΛΜΕ.

diamartyria-gym-murtias

Μέλη της ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί, γονείς και μέλη του τοπικού συμβουλίου Μυρτιάς, παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλου και Άβας Βαγγελάτου, διαμαρτυρήθηκαν στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλο για την απόφαση κατάργησης της σχολικής μονάδας και απαίτησαν την άμεση επαναλειτουργία της. Μάλιστα, πρόσθεσαν ότι διεκδικούν την ακύρωση της απόφασης κατάργησης του 2011 ώστε να μην χρειάζεται κάθε χρόνο νέο αίτημα αναστολής της.

«Η πράξη του υπουργείου να κλείσει ένα σχολείο, είναι ανεπίτρεπτη» τόνισε ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Ηλείας Γιάννης Γιαννόπουλος και επισήμανε ότι απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία και τη στελέχωση του σχολείου, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές κατά της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης για πιθανή αμέλεια και ολιγωρία στην κατάθεση του αιτήματος αναστολής της κατάργησης. «Διεκδικούμε την ακύρωση της απόφασης αλλά και την πλήρη αποκατάσταση του Γυμνασίου Μυρτιάς ώστε να μην έχουμε κάθε χρόνο αυτή τη διαδικασία». Το μέλος της ΕΛΜΕ Ιάκωβος Θωμόπουλος πρόσθεσε ότι είναι ενάντια στις ενέργειες που υποβαθμίζουν συνολικά τη μόρφωση και τη ζωή των ανθρώπων του τόπου και της Ελλάδας και εξέφρασε την αντίδραση του για την παρουσία του βουλευτή Δ. Μπαξεβανάκη. «Μας πέφτει πολύ να είναι εδώ στη διαμαρτυρία μας, ένας βουλευτής της κυβέρνησης και να πουλάει αγωνιστικότητα είτε ότι έλυσε με ένα τηλέφωνο το θέμα… Ένας βουλευτής που έχει ψηφίσει και με τα δυο χέρια τα μνημόνια και ετοιμάζεται να ψηφίσει και τα επόμενα… Πρέπει να αποχωρήσει και να δείξει μια στοιχειώδη ντροπή…».

Το λόγο πήρε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» του Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι από το 2011 όταν ανακοινώθηκε η απόφαση κατάργησης του σχολείου, είχαν πετύχει με παρέμβαση της τότε δημοτικής αρχής την αναστολή της απόφασης, τόνισε όμως ότι αυτό δε μπορεί να συνεχίζεται κάθε χρόνο. «Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μόνιμη λύση και δεσμεύομαι ότι άμεσα θα προκαλέσω το Δήμαρχο για τη σύγκλιση μιας σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να ξεκινήσουμε συντονισμένες προσπάθειες για την ακύρωση της απόφασης κατάργησης του σχολείου».

«Περιμένουμε την απόφαση»

Ο κ. Δημητρέλλος, επισήμανε ότι δεν είναι σωστό κάθε χρόνο να περιμένουν με κομμένη την ανάσα, το αν εγκριθεί η λειτουργία μιας σχολικής μονάδας ή αν θα οριστικοποιηθεί η κατάργηση της και απαντώντας στην κριτική για το τι έκαναν ως Διεύθυνση για την αποφυγή του κλεισίματος του Γυμνασίου Μυρτιάς Σκουροχωρίου τόνισε: «Από το Μάρτιο έχουμε ζητήσει την έγκριση λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Επειδή τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε και δεύτερη φάση έγκρισης η εκτίμηση ήταν ότι θα συνεχιζόταν και η αναμονή ήταν πράγματι έως την τελευταία στιγμή. Ήδη σε επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλο συζητήσαμε να υπάρξει επαναπροώθηση του αιτήματος προς το υπουργείο και σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες που έχουμε, γιατί οριστικές θα είναι όταν θα μας έρθει η απόφαση, είναι κοντά η έγκριση λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Στο διάστημα αυτό προσπάθησα μέσα από το ΠΥΣΔΕ να λειτουργήσουμε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τους ελάχιστους κλυδωνισμούς στην πορεία είτε με την μία περίπτωση είτε με την άλλη.  Η λειτουργία των σχολικών μονάδων στην χώρα κατά την άποψη μου, δεν είναι και η καλύτερη. Είναι κρίμα όμως να υπάρχουν σχολικές μονάδες και να διατηρούνται με 15 μαθητές και δεν κάνεις καλό ούτε στα ίδια τα παιδιά. Είναι απαράδεκτο παιδαγωγικά και ηθικά να υπάρχουν μονάδες αυτής της μορφής καθώς το σχολείο είναι και χώρος κοινωνικοποίησης». Μάλιστα, αναφερόμενος στις μεταγραφές, σημείωσε ότι τα απολυτήρια πηγαίνουν πλέον υπηρεσιακά και όχι μέσω …διαδρομών, πρόσθεσε όμως ότι η τοπική κοινωνία δεν έχει στηρίξει την σχολική μονάδα.

Δ. Μπαξεβανάκης: «Δεν θα κλείσει το σχολείο»

Ο βουλευτής Ηλείας κ. Μπεξαβανάκης, με δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως βρέθηκε στη διαμαρτυρία με στόχο να μεταφέρει την πολιτική απόφαση του Υπ. Παιδείας να συνεχίσει η λειτουργία του Γυμνασίου Μυρτιάς. «Είναι πολιτική απόφαση του ίδιου του Υπουργού Παιδείας. Η κυβέρνηση μας δεν κλείνει σχολεία, άλλοι έχουν αυτό το προνόμιο και το παρελθόν ήταν πολύ αποκαλυπτικό σχετικά με αυτές τις εξελίξεις. Επίσης η παρουσία μας εδώ δεν τελεί υπό την άδεια κανενός. Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα μπορεί ο καθένας να παραβρίσκεται ελεύθερα όπου θέλει. Οι μιμητές καθεστώτων που δεν επιτρέπονταν τέτοιες κινήσεις είναι υπερβολικό να κάνουν τέτοιου είδους σχόλια. Γενικότερα θα ήθελα να πω ότι αυτή τη σχολική χρονιά θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα από κάθε προηγούμενη, ήδη όλα τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία όλων των βαθμίδων και την εβδομάδα που μας έρχεται θα γίνουν πάρα πολλές χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών ώστε στις 12 Σεπτέμβρη που θα χτυπήσει το κουδούνι, το σύνολο εκπαιδευτικών να είναι στις θέσεις τους. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει, η προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην παιδεία είναι έμπρακτη και θα το διαπιστώσετε και εσείς. Οι πράξεις είναι αυτές που θα δείξουν την αξιοπιστία του καθενός μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος