FOLLOW US: facebook twitter

Φεστιβάλ Δημιουργικής Απασχόλησης στη Βαρβάσαινα!

Ημερομηνία: 04-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Τρεις παραστάσεις 6,12 και 13 Μαΐου με τη συμμετοχή των μαθητών από την ομάδα «k’Onstantin»

Πέρυσι έγινε το πρώτο βήμα με την Μαγική παράσταση που παρουσιάστηκε στην Βαρβάσαινα με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της περιοχής και τη διασκεδαστική ομάδα Βαρβάσαινας «k’Onstantin» και φέτος, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα με την διοργάνωση του Πρώτου Φεστιβάλ Δημιουργικής Απασχόλησης και Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων στις 6, 12 και 13 Μαΐου.

Με οργανωτή τον Μάγο- Διασκεδαστή “k’Onstantin» Κωνσταντίνο Πετρόπουλο και την Ψυχαγωγό μουσικής και χορού Αφροδίτη Δαμασκοπούλου και τη συμμετοχή 55 μικρών και μεγάλων μαθητών της Βαρβάσαινας θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις στην αίθουσα σχολικών εκδηλώσεων με ένα πρόγραμμα που θα συναρπάσει το κοινού αφού οι ηλικίες των παιδιών είναι από 4-15 ετών.

Τα παιδιά προετοιμάζονται από τον Ιανουάριο του 2018 καλύπτοντας τα Σαββατοκύριακα τους με δημιουργικές δραστηριότητες και θεατρικές ερμηνείες καθώς και την εκμάθηση τους σε χορό, μουσική, τραγούδι. Όλα τα παιδιά είναι χωρισμένα σε τέσσερις χρωματιστές ομάδες για να μπορούν να συνεργάζονται ομαδικά τόσο στην ελεύθερη ώρα τους όσο και στα ομαδικά παιχνίδια.

Το φεστιβάλ γίνεται αφιλοκερδώς με σκοπό την δημιουργική απασχόληση των μαθητών, δίχως να παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του Σχολικού Συγκροτήματος αφού οι διοργανωτές είναι όλοι γονείς μαθητών και η διαδικασία παραχώρησης του χώρου έχει γίνει με νόμιμη διαδικασία και έγκριση από την αρμόδια Αρχή.

Μετά από ένα δύσκολο τετράμηνο τα ίδια τα παιδιά είναι έτοιμα ώστε να παρουσιάσουν τόσο τα χορευτικά τραγούδια όσο και τα μαγικά κόλπα και να εντυπωσιάσουν τόσο τους γονείς τους όσο και το κοινό που θα τους ακούσει.

Στην πρώτη Παράσταση οι μικροί της ομάδας θα παρουσιάσουν θεατρικό και μουσικές χορογραφίες και στη συνέχεια θα εμφανιστούν τα μεγαλύτερα παιδιά με την εισαγωγή της Παιδικής Χορωδίας.

Στην δεύτερη Παράσταση τα παιδιά της Ομάδας θα μετατραπούν σε ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν με την θεατρική ερμηνεία τους  και τον ατέλειωτο χορό τους ενώ στην τρίτη παράσταση θα δημιουργήσουν δεσμούς ανάμεσα σε γενεές χορογραφιών μεταξύ Αρχαίας Ελλάδας και σύγχρονης Μουσικής. Στην συνέχεια θα διακριθούν οι καλύτεροι των Ομάδων σε επιτόπιους τελικούς διαγωνισμών με επιτροπή Αξιολόγησης σε χορό, καραόκε, γενικές γνώσεις και ζωγραφική.

Η είσοδος είναι δωρεάν, μην τις χάσετε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος