FOLLOW US: facebook twitter

Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου στο Θέατρο Φλόκα

Ημερομηνία: 04-08-2017 | Συντάκτης:

Μια μουσική παράσταση με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία

Η ξεχωριστή παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, παρουσιάζεται αύριο Σάββατο 5 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ, στο Θέατρο Φλόκα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη  παραγωγή του καλοκαιριού, με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία.  Μια  μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016.

Από την Βάρδια και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, στη συγκλονιστική μελοποίηση του Θάνου Μικρούτσικουη παράσταση, θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο των θαλασσινών, των λιμανιών, των εφήμερων ερώτων, στη φυγή. Το ταξίδι για το ταξίδι.

Θέατρο, χορός, μουσική, κινηματογράφος, σε μια σκηνική συνύπαρξη,  που αποκαλύπτει το πορτρέτο του Νίκου Καββαδία, μέσα από την ποίηση, τη ζωή και το έργο του, με κυρίαρχες τις μουσικές και τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τις μουσικές του συνθέτη.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.  Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 14   ευρώ  (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65) και 18 ευρώ   κανονικό. Επίσης, στην προπώληση ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 14 ευρώ.

Προπώληση στο viva.gr , στην Αρχαία Ολυμπία (Ρόδον café), Πύργος (Βιβλιοπωλείο Κορκολής – Πλανώδειο, Μουσικά Όργανα), Αμαλιάδα (Βιβλιοπωλείο Πανόραμα, Βιβλιοπωλείο Βιβλιοχώρος, Βιβλιοπωλείο Κύκλος, Βιβλιοπωλείο Γνώση), Ζαχάρω (Strigas Travel), Κρέστενα (Βιβλιοπωλείο Μαρίας Διονυσόπουλου), Γαστούνη (Βιβλιοπωλείο Βιβλιογνωσία, Βιβλιοπωλείο Πανόραμα), Λεχαινά (Οπτικά Zoel), Βάρδα (Οπτικά Zoel).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος