FOLLOW US: facebook twitter

Φίλων Άδωνι Γεωργιάδη Έγερσις

Ημερομηνία: 17-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σε μία καθόλα σεμνή τελετή παρέστη το περασμένο σαββατόβραδο στη Ζαχάρω ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ο αντιπρόεδρος –όσες φορές και να το πεις δεν μπορείς να το πιστέψεις όπως δεν μπορούσες να πιστέψεις κάποτε την υπουργοποίησή του– συνέφαγε με την εκλεχτή ομήγυρη, έβγαλε και ένα λογύδριο και επέστρεψε στην Αθηναίων πολιτεία για να συνεχίσει το κοινοβουλευτικό του έργο.

Δεν πήγε κι άσχημα η βραδιά, για εκδήλωση τοπικής κομματικής οργάνωσης δηλαδή. Ασκήσαμε κριτική στην κυβέρνηση, εθνικολαϊκίσαμε με περικοπές συντάξεων (μήπως και δεν κοπούν) και μακεδονικό και είπαμε και δυο αράδες για ιδιωτικοποιήσεις-μεταρρυθμίσεις, γιατί περισσότερο από συντηρητικοί εθνικιστές, είμαστε νεοφιλελέδες από κούνια και ως εκ τούτου βασιλικότεροι του βασιλέως, τουλάχιστον στην θεωρία.

Με άλλα λόγια, δεν είπε και τίποτε συνταρακτικό ο ακραίος εκ των δύο αντιπροέδρων, αν και με την ξαφνική μετάλλαξη του μετριοπαθούς Κωστή Χατζηδάκη, σε λίγο δεν θα μπορούμε να διακρίνουμε ποιος είναι πιο ακραίος. Είναι κι αυτό ένα δείγμα της γενικότερης ακροδεξιάς στροφής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία ξεκίνησε επί Σαμαρά και σταδιακά ολοκληρώνεται πάλι… επί Σαμαρά. Και μάλιστα αναμένεται να γίνει ακόμη πιο απότομη μετά την σύμπραξη Μπαλτάκου-Καμμένου και κάθε άλλου πικραμένου από την Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία που δεν επιθυμεί πλέον να τηρεί ούτε τα προσχήματα.

Αλλά ας επιστρέψουμε στον Άδωνι Γεωργιάδη και την στιγμιαία έγερσή του επί ηλειακού εδάφους. Θα σταθώ μόνο σε μία αποστροφή του για την Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία επεσήμανε πως «δεν υπάρχει Έλληνας που να μην ένοιωσε την καρδιά του να σφίγγεται με τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα». Μπορεί να έχει και δίκιο ο αντιπρόεδρος, αν και ούτε τα γεγονότα, ούτε οι διαδηλώσεις, ούτε οι μετρήσεις, ούτε βεβαίως οι έξωθεν παρεμβάσεις τον δικαιώνουν. Αλλά σίγουρα ένα κομμάτι του ελληνικού λαού δεν συμφωνεί με την συμφωνία. Και ακόμη πιο σίγουρα οι καρδιές του ελληνικού λαού σφίχτηκαν πολύ περισσότερο με το σκάνδαλο Νοβάρτις και την εκτεταμένη διαφθορά που επί «Σαμαράδωνη» απογειώθηκε. Τι Νοβάρτις, τι ΚΕΕΛΠΝΟ, τι Ερρίκος Ντυνάν. Εκεί να δεις σφίξιμο. Σφίξιμο για μας Άδωνη που πληρώσαμε και θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα σπασμένα σας μέχρι και τα τρισέγγονά μας. Αλλά πού θα πάει; Θα σφιχτείτε και εσείς κάποια στιγμή…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος