FOLLOW US: facebook twitter

Υψηλές βαθμολογίες από μαθητές των ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 01-07-2017 | Συντάκτης:

Για πρώτη φορά φέτος άνοιξε για τους μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης η πόρτα και των ΑΕΙ

Πρωτιές και υψηλές βαθμολογίες είχαμε ωστόσο φέτος και στα ΕΠΑΛ όπου για πρώτη φορά οι απόφοιτοι από την επαγγελματική εκπαίδευση, είχαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση πέραν των ΤΕΙ και στα ΑΕΙ, κάτι που δεν είχαν μέχρι τώρα, σε ένα βεβαίως μικρό ποσοστό. Αυτή λοιπόν ήταν  μια ιδιαίτερη χρονιά για τα παιδιά που επέλεξαν να σπουδάσουν στα ΕΠΑΛ καθώς η επαγγελματική εκπαίδευση έχει μπει σε τροχιά αναβάθμισης, μετά τις πολιτικές εγκατάλειψης και υποβάθμισης που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι, αρκετοί Ηλείοι μαθητές των ΕΠΑΛ πέτυχαν αρκετά υψηλές βαθμολογίες και διεκδικούν ισότιμα με άλλους συμμαθητές τους από τα Γενικά Λύκεια μια θέση σε πολύ καλές σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Αγγελική Μπερούκα, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, 19.405 μόρια

«Είμαι  απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα καθώς οι κόποι όλης της χρονιάς ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές του σχολείου μου και τους καθηγητές του φροντιστηρίου Άλμα, την κ. Έφη Βαγγοπούλου, την κ. Μιμίκα Βλάσση και τον κ. Βασίλη Κουλούρη. Με συστηματικό διάβασμα υπάρχει σίγουρα αποτέλεσμα. Τώρα θα πάρω το χρόνο μου και με νηφαλιότητα θα αποφασίσω τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, με αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου και την αδελφή μου, για τη στήριξη που μου παρείχαν».

Ανδρέας Μπουλούμπασης του Παναγιώτη 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 19,310

«Ευχαριστώ τους γονείς μου για την τεράστια στήριξη που μου παρείχαν, ηθική και υλική. Ήταν πάντα δίπλα μου στα καλά και στα άσχημα. Ολοκλήρωσα μια «Οδύσσεια» και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ την καθηγήτρια μαθηματικών Αθηνά Καλαμπόκα για τη μεγάλη στήριξή της. Θα ήθελα να δώσω τα εύσημα στον διευθυντή του σχολείου μου κ. Κωνσταντούλια για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά και έχει δημιουργήσει ένα σχολείο κόσμημα. Το μυστικό της επιτυχίας, για μένα ήταν το συστηματικό και ουσιαστικό διάβασμα. Όταν έχεις θέληση μπορείς να πετύχεις σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου»

Ελένη Παυλή, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, 19.205 μόρια

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, δε θα εγκαταλείψω εύκολα και θα τα καταφέρω. Επίσης θα περάσω στη σχολή που θέλω που είναι η Ιατρική. Ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά για εμένα, γεμάτη κούραση, πίεση και άγχος. Κόπιασα πάρα πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ, όμως αυτή η τεράστια προσπάθεια είχε ανταπόκριση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δικούς μου ανθρώπους, τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ όπως και τους καθηγητές του σχολείου μου και βέβαια τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Συγκεκριμένα τον μαθηματικό κ. Επαμεινώνδα Λύκο, τη φιλόλογο κ. Γιώτα Αγγελοπούλου, τον κ. Λεωνίδα Λαμπρόπουλο και τον  κ. Ανδρέα Νικολόπουλο που με προετοίμασαν άριστα σε όλα τα μαθήματα. Χωρίς τη συμμετοχή και τη στήριξη και την πίεση αυτών των ανθρώπων δεν θα τα είχα καταφέρει σε αυτό το βαθμό. Χάρη σε αυτούς, πιστεύω πως πέτυχα το μεγαλύτερο στόχο της ζωής μου, την Ιατρική και με την πολύτιμη βοήθεια τους, θα ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ πραγματικά».

Γιάννης Μώρος 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας – 19025

Ήταν μια ψυχοφθόρα χρονιά με συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Στερήθηκα αυτή τη χρονιά, αρκετά όπως τις παρέες μου, τις εξόδους μου, αλλά και τον αθλητισμό. Στο τέλος όμως ήρθε η δικαίωση. Πρώτη μου επιλογή είναι η φυσιοθεραπεία, ένας στόχος που έχω βάλει χρόνια πριν και που η επίδοσή μου μπορεί να με οδηγήσει εκεί. Να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, την κοπέλα μου, τα Φροντιστήρια Πυθαγόρας και τους καθηγητές μου Νίκο Περδίκη και Ανδρέα Βουρλούμη για τη στήριξή τους».

Δρόσος Κονδύλης, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, 17.090 μόρια

«Αισθάνομαι, χαρούμενος γιατί έφτασα στο τέρμα του αγώνα ως νικητής. ¨Ήταν μια υπέροχη χρονιά στο σχολείο μου, ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου, και ιδιαίτερα  τον Διευθυντή μου τον κ. Βέρρα, για την ευγένεια και τη συμπεριφορά τους. Επίσης όλους όσους με στήριξαν από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο και συνεχίζουν να είναι δίπλα μου. Κόπιασα αρκετά για να τα καταφέρω, καθώς χρειάζεται πρόγραμμα για να πετύχει κάποιος το στόχο του. Προσωπικά, στόχευα στα Τουριστικά Επαγγέλματα και πιστεύω ότι τα έχω καταφέρει. Έφτασα στην πηγή και τώρα πίνω νερό! Πλέον νιώθω ανακουφισμένος, τα δύσκολα πέρασαν  και ετοιμάζομαι για τη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά μου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως θέλω να δώσω, στη μαμά μου, που είναι πάντα δίπλα μου, και με στηρίζει σε όλες μου τις προσπάθειες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος