FOLLOW US: facebook twitter

Υπουργείο Εργασίας: Θετικό πρόσημο και τον Ιούνιο, με 33.620 θέσεις εργασίας

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Την υψηλότερη επίδοση από το 2001 έως σήμερα, για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος, κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 298.171 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικά, τον Ιούνιο του 2018, καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο κατά 33.620 θέσεις εργασίας, το δεύτερο υψηλότερο για μήνα Ιούνιο από το 2001 έως σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουνίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 283.201, ενώ οι αποχωρήσεις σε 249.581.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η απ’ το 20% το ’15, η αδήλωτη εργασία έχει μειωθεί στο 12% σήμερα.

Αναφερθείς σε αυτές παρεμβάσεις, ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε στο νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου του 2017 με το οποίο τέθηκαν αυστηροί κανόνες για την καταπολέμηση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά και στα συγκεκριμένα αποτελέσματα που έχει φέρει η ανασυγκρότηση των συναφών ελεγκτικών μηχανισμών.

«Η αδήλωτη εργασία από το θεόρατο 20% που βρισκόταν στις αρχές του 2015 έχει μειωθεί στο 12% σήμερα, ενώ μέσα στην τριετία έχουν δημιουργηθεί 350.000 περισσότερες θέσεις εργασίας. Μόνο για τον Ιούνιο στο σύστημα Εργάνη καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο 33..620 θέσεων εργασίας που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση για το μήνα Ιούνιο από το 2001», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για σειρά ζητημάτων στα αρρύθμιστα πεδία της αγοράς εργασίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι το αμέσως επόμενο διάστημα και με τα μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας που προσφέρει η έξοδος από το Μνημόνιο να εντείνει τις παρεμβάσεις για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας αλλά και να προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού για να μπει ένα τέλος στον κύκλο της απορρύθμισης και της εργασιακής ζούγκλας που επιβλήθηκε την περίοδο 2010- 2014».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος