FOLLOW US: facebook twitter

Υπάρχει και αυτός ο Πύργος!!!

Ημερομηνία: 22-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

leyki-nyxta4

Απρόσμενη επιτυχία για την 1η Λευκή Νύχτα- «Βούλιαξε» από κόσμο η πόλη – Ήρθαν πολλοί απο άλλες περιοχές εκτός νομού – Κίνηση και απο τουρίστες που παραθερίζουν στην Ηλεία – Άδειασαν τα καταστήματα με είδη διατροφής – Έιδος «υπό εξαφάνιση» το εμφιαλωμένο νερό.

Αν λίγες ημέρες πριν ζητούσες από τον πιο αισιόδοξο να σου περιγράψει τι θα συμβεί στην 1η Λευκή Νύχτα, ήταν σίγουρο πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την επιτυχία. Η 1η Λευκή Νύχτα του Πύργου, σημείωσε απρόσμενη επιτυχία και έστειλε πολλά μηνύματα με το κυριότερο το «Όλοι μαζί μπορούμε». Η πόλη του Πύργου έδειξε τις δυνατότητές της, την κρυμμένη ομορφιά της, τον «πλούτο» της. Δικαιολογημένα λοιπόν από πολύ νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, οι περισσότεροι στην πόλη να είναι με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους… Η αγορά ανάσανε, ο κόσμος ψώνιζε ακόμα και μετά τις 1 το πρωί, πολλά καταστήματα σχεδόν… ξεπούλησαν όπως και καφετέριες και εστιατόρια στην κεντρική ζώνη του Πύργου, πλατεία, δικαστήρια, Λετρίνων, 28ης Οκτωβρίου, Δημοτική αγορά, Ερμού, Γερμανού! Εκτιμάται δε, ότι στην πόλη του Πύργου περιηγήθηκαν το βράδυ της Λευκής Νύχτας, πάνω από 10.000 κόσμου! Μπορεί και πολλοί παραπάνω!! Βούλιαξε στην κυριολεξία η πόλη, ενώ όχι μόνο η λαοθάλασσα, αλλά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία, όπως και τα πυροτεχνήματα που έπεφταν από το Λάτσειο μαρτυρούσαν ότι ο Πύργος γιορτάζει!

leyki-nyxta-liatsis

Πρώτος που πέταγε στα ουράνια βεβαίως, ήταν ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Ο άνθρωπος που στις προηγούμενες θητείες του, άλλαξε το πρόσωπο της πόλης και έδωσε ζωντάνια με τις επιλογές του, μετά από μια σκληρή διετία που βρέθηκε αντιμέτωπος με τα σκουπίδια, κατάφερε να ανασάνει ελεύθερα και να νιώσει ικανοποίηση με την εικόνα που ο Πύργος παρουσίασε. Η ικανοποίηση και η χαρά του ήταν διάχυτη από την πρώτη κιόλας ώρα, πριν καλά – καλά πυκνώσει ο κόσμος. Και όσο προχωρούσε η Λευκή Νύχτα και τα μηνύματα κατέφταναν από διάφορές μεριές της πόλης, ο Γαβρίλης Λιατσής πετούσε στα ουράνια. Ο εφιάλτης των σκουπιδιών και της ασχήμιας είχε περάσει στο παρελθόν και η επιτυχία της Λευκής Νύχτας, έκανε ακόμα και τους πιο σκληρούς επικριτές του να σχολιάσουν θετικά τη χθεσινή επιτυχία.

leyki-nyxta9

Ο δεύτερος που ήταν επίσης ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ήταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος μαζί με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, που με τη στήριξη του δήμου Πύργου, τόλμησαν και πέτυχαν πάρα πολλά με τη διοργάνωση της 1ης Λευκής νύχτας. Απαλλαγμένος από το άγχος για την έκβαση της διοργάνωσης, χαλάρωσε και απόλαυσε μαζί με το σύνολο του εμπορικού κόσμου την επιτυχία αυτή, ενώ λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα καλοσώρισε τον κόσμο στην συναυλία του Δημήτρη Μπάση στην κεντρική πλατεία και ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση. Η ανάλυση των δεδομένων και τα επόμενα βήματα είναι κάτι που θα απασχολήσουν στη συνέχεια τους εμπλεκόμενους.

leyki-nyxta3

Οι τρίτοι που είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν ήταν οι έμποροι της πόλης. Κάποιοι από αυτούς – ίσως οι περισσότεροι – αιφνιδιάστηκαν από την έκβαση της 1ης Λευκής Νύχτας. Όμως κέρδισαν πέρα από το όποιο όφελος που άφησε η εκδήλωση το ξημέρωμα της Κυριακής στο ταμείο, σημαντικές εμπειρίες, δημιούργησε ιδέες και έδωσε ερεθίσματα για μελλοντικές ανάλογες δράσεις.

leyki-nyxta2

Όσο για τον κόσμο, αυτός με τη συμμετοχή και τη συμπεριφορά του έδωσε τη δική του απάντηση στέφοντας με επιτυχία την 1η Λευκή Νύχτα του Πύργου και το έναυσμα για την διοργάνωση της δεύτερης πολύ σύντομα… Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους εμπλεκόμενους όπως το ΕΒΕ Ηλείας και τη ΟΕΣ Ηλείας για την διοργάνωση.

leyki-nyxta12

Διαπιστώσεις από την 1η Λευκή Νύχτα

Ο κόσμος ξεκίνησε πολύ νωρίς να βγαίνει στους δρόμους. Γρήγορα, περίπου μετά τις δέκα πύκνωσε και επήλθε το αδιαχώρητο. Τουλάχιστον έως τις τρεις τα ξημερώματα τα περισσότερα μαγαζιά είχαν πελάτες που ψώνιζαν. Από πολύ νωρίς άρχισαν να παρουσιάζονταν ελλείψεις σε βασικά προϊόντα. Ιδιαίτερα το εμφιαλωμένο νερό «εξαφανίστηκε» από τα περισσότερα περίπτερα της πόλης, όπως και άλλα είδη διατροφής. Για ώρες δεν υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια της πόλης. Σίγουρα όλες αυτές οι χιλιάδες κόσμου δεν ήταν μόνο κάτοικοι του Πύργου. Την πόλη επισκέφθηκαν πολίτες από όλο το νομό αλλά και τους όμορους νομούς, κυρίως τη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Παράλληλα έφτασαν αρκετοί και οργανωμένα με λεωφορεία, ενώ τουρίστες από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ηλείας ήρθαν επίσης οργανωμένα με λεωφορεία.

leyki-nyxta8

Οι έμποροι επαναλάμβαναν χθες πως είδαν πολύ ξένο κόσμο και αυτό σίγουρα αποτέλεσε ένα σημείο επιτυχίας της 1ης Λευκής Νύχτας. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων του κέντρου της πόλης ήταν κερδισμένα από τη χθεσινή εκδήλωση αφού ο κόσμος που ήρθε ψώνισε και έκανε τζίρο. Πολλά καταστήματα  κεντρικά ή και λιγότερα κεντρικά επέλεξαν να κάνουν το δικό τους πάρτι με Dj’s, finger food, ποτά και αναψυκτικά κέρασμα για τους πελάτες.

leyki-nyxta5

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία. Κάθε μια είχε το δικό της κοινό κυρίως οι μίνι συναυλίες με διαφορετικά μουσικά ακούσματα και πραγματικά έδωσαν τη δική τους πνοή στην αγορά. Το μέτρο των κυκλοφοριακών αλλαγών ήταν απόλυτα επιτυχημένο και το έργο της Αστυνομίας σημαντικό για την επιτυχία της εκδήλωσης. Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έγιναν πεζόδρομοι και οι πολίτες τους περπάτησαν ευχάριστα…

leyki-nyxta7

Παντού πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλία Δ. Μπάση

Οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, παιδικό θέατρο, καραγκιόζης, μουσικές και συναυλίας, ξεκίνησαν από τις 8 το βράδυ σε διάφορα επιλεγμένα σημεία της πόλης του Πύργου, για να καταλήξει στην συναυλία του Δημήτρη Μπάση τα μεσάνυχτα στην κεντρική πλατεία.

Έτσι, η αρχή έγινε με παιδική εκδήλωση στο Πάρκο ΣΠΚ, ακολούθησε

Παράσταση Καραγκιόζη στην πλατεία Κολοκοτρώνη – ΟΤΕ- την οποία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής,  Χορευτικό στην συνέχεια στην  Κεντρική Πλατεία Πύργου από το «Ηλείων Παράδοσις»,

leyki-nyxta6

Ροκ συναυλία στην οδό Μανωλοπούλου (Ταχυδρομείο) με τους Perfect Mess

Μουσική περιήγηση σε όλη την πόλη από τη Μικτή Χορωδία Πύργου με αφετηρία τα σκαλιά των δικαστηρίων,

leyki-nyxta11

Έντεχνη συναυλία στην πλατεία Κολοκοτρώνη – ΟΤΕ

leyki-nyxta14

Παιδική εκδήλωση στην οδό Ερμού (με δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά), Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Ιατρίδη,

leyki-nyxta1

Συναυλία Λαϊκού Τραγουδιού στην οδό Γερμανού

leyki-nyxta13

Dancing Steps

leyki-nyxta10

Συναυλία Έντεχνου – Ροκ τραγουδιού στην πλατεία Ιατρίδη με το συγκρότημα Άλλη Διάσταση.

leyki-nyxta15

H 1η Λευκή Νύχτα του Πύργου έκλεισε πανηγυρικά με την  συναυλία του Δημήτρη Μπάση, επέφερε το αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία του Πύργου και ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πλέον όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την επανάληψη του εγχειρήματος, γιατί η πόλη του Πύργου τέτοιες στιγμές, μάλλον δεν έχει ξαναδεί ποτέ ως σήμερα!!!

leyki-nyxta16


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος