FOLLOW US: facebook twitter

Υλοποιείται κανονικά ο εμβολιασμός των προσφυγόπουλων

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

prosfygopoula-sxoleio

Από την Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης στα Κέντρα Φιλοξενίας

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται κανονικά και ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Υγείας επιχειρεί μέσω της ανακοίνωσης να κατευνάσει τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνικών σχετικά με την φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και τους τυχόν κινδύνους που απορρέουν για την δημόσια υγεία.

Χθες  «χτύπησε» το κουδούνι της σχολικής και για πολλά από τα παιδιά -πρόσφυγες με τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών να ποικίλουν, αλλά να επικεντρώνονται κυρίως στο θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας από μεταδοτικά νοσήματα.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, λοιπόν προχωρά σε διευκρινίσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών υπογραμμίζοντας ότι:

Ο εμβολιασμός των παιδιών στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών γίνεται με προγραμματισμό και συντονισμό από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και με βάση τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ο εμβολιασμός στα Κέντρα Φιλοξενίας και άλλους χώρους φιλοξενίας προχωρά κανονικά και αναμένεται ο πρώτος κύκλος να ολοκληρωθεί εντός του μηνός.

Σε όλα τα Κέντρα Φιλοξενίας που μετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, έχει πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των παιδιών όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα εμβολιασμών που εφαρμόζεται.

Με τη συμφωνία των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, τα Κέντρα Φιλοξενίας εντάσσονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στα σχολεία της χώρας ακολουθώντας την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού και εφόσον έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός των παιδιών στο κάθε συγκεκριμένο Κέντρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος