FOLLOW US: facebook twitter

Τ. Πετρόπουλος: Μειώθηκαν οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ

Ημερομηνία: 29-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ είναι λιγότεροι σε σύγκριση με πέρυσι, ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του  Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

«Πρόσφατα είδατε δημοσιεύματα ότι 1.200.000 συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ ή μέχρι αυτό το ποσό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μέγεθος, έναν αριθμό συνταξιούχων, που δείχνει συγκριτικά με πέρυσι, ότι είναι λιγότεροι εκείνοι οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη πιο κάτω από 500 ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν στο μεταξύ οι συνταξιούχοι που παίρνουν παραπάνω από 500 ευρώ», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, κάνοντας λόγο για μια «οργανωμένη αντικυβερνητική προπαγάνδα» από Μέσα Ενημέρωσης.

Μιλώντας για τους αγρότες, ο υφυπουργός ανέφερε πως «με τα 87 ευρώ ασφάλιστρο που καταβάλλει κάθε μήνα το 90% των αγροτών, έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη πολύ πιο μεγάλη από αυτή που ελάμβαναν, γιατί ο αγρότης δεν έπαιρνε σύνταξη πάνω από 450 ευρώ». Τώρα όμως, πρόσθεσε, «μπορεί να φθάνει ή και να ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ, ανάλογα πάντα με τις εισφορές που καταβάλει».

Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, ο Τάσος Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «φέρνει πρακτικό αποτέλεσμα και δημιουργεί βάσεις για τη οικονομική ανάπτυξη και την καλύτερη οργάνωση των παροχών, τόσο στην υγεία, όσο και στην σύνταξη».

Σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «είναι ένα πνευματικό ίδρυμα το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου μόρφωση και εκπαίδευση και μάλιστα εξειδικευμένη, και η παρουσία μου εδώ θέλει να τονίσει την ανάγκη υποστήριξης αυτής της δράσης στο χώρο της εκπαίδευσης».

Στον Πύργο την Τετάρτη ο Τ. Πετρόπουλος

Τον Πύργο θα επισκεφθεί την Τετάρτη, ο υφυπουργός Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος, μαζί με τον Γ.Γ του Υπουργείου κ. Ανδρέα Νεφελούδη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, ενώ το απόγευμα στις 7.30 θα είναι ομιλητές σε εκδήλωση  της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου «Ρυθμίσεις για τις εργατικές κατοικίες (πρώην Ο.Ε.Κ.)»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος