FOLLOW US: facebook twitter

Τ. Πετρόπουλος: Μέσα στον Σεπτέμβριο 4.000 νέες συντάξεις σε αγρότες

Ημερομηνία: 20-09-2017 | Συντάκτης:

Τι δήλωσε στη Βουλή ο Τ. Πετρόπουλος

«Η κυβέρνηση τήρησε το χρονοδιάγραμμα ως προς την απονομή των συντάξεων των αγροτών και ενημέρωσε τη Βουλή ότι δόθηκαν οι συντάξεις τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο θα δοθούν 4.000 συντάξεις και σε κάθε έναν από τους επόμενους μήνες θα απονέμονται 3.000 συντάξεις, ώστε να ολοκληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου του 2017 η πλήρης κάλυψη των αγροτών», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, σε σχετική συζήτηση στην βουλή.

Κατά την συζήτηση επερώτησης της ΔΗΣΥ για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ και τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, είχε δεσμευτεί στην Ολομέλεια, ότι με νομοθετική ρύθμιση θα μπει τέλος στις χαμηλές συντάξεις χηρείας, καθώς και η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά ζήτησε «να αποκατασταθεί αυτή η αδικία».

Ο κ. Πετρόπουλος, τόνισε ότι βελτιώσεις έχουν υπάρξει, επικαλούμενος μεταξύ άλλων, τα παραδείγματα της υποστήριξης στους ψυχικά πάσχοντες, την συνταξιοδότηση των φυλακισμένων, και την καταβολή εισφορών μόνον από όσους έχουν καθαρό εισόδημα, και επισήμανε ότι στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, «λαμβάνονται και θα λαμβάνονται βελτιωτικά μέτρα όπου χρειάζεται».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος