FOLLOW US: facebook twitter

Τόντρικ Γκότσερ «Πάντα να ακολουθείς τους στόχους σου»

Ημερομηνία: 23-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

gotcher-koroibos

Zizanio News

Συνέντευξη του Αμερικανού γκαρντ του Κοροίβου, στη συντακτική ομάδα του Zizanio News

Τη συντακτική επιτροπή του Zizanio News  επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες ο 23χρονος γκαρντ του Κοροίβου, Τόντρικ Γκότσερ, συνοδεία της μνηστής του και του επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ της ομάδας Σπύρου Ζαφειρόπουλου, στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και της 16ης Camera Zizanio. Η συνάντηση έγινε στο “Πλανώδειο”, που φιλοξένησε το Zizanio News για τις ημέρες του φεστιβάλ  και ενθουσίασε τους νεαρούς ρεπόρτερ, οδηγώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων προς τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα, που αναδείχτηκε MVP της 10ης αγωνιστικής της Basket League, με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, στο ματς με τα Τρίκαλα.

Σας παραθέτουμε τη συνέντευξη του Γκότσερ, στους «εκκολαπτόμενους» δημοσιογράφους του Zizanio News.

Πόσα χρόνια παίζεις μπάσκετ είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά;

Παίζω μπάσκετ από όταν ήμουν 2 χρονών(!). Αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στο επαγγελματικό. Μόλις τελείωσα το κολέγιο τον Αύγουστο και ξεκίνησα κατευθείαν επαγγελματικά. Αυτή τη χρονιά έγινε μια μεγάλη μετάβαση από το κολέγιο στο επαγγελματικό μπάσκετ, αλλά έχει πλάκα.

Είχες ένα είδωλο του μπάσκετ όταν ήσουν μικρός, Αν ναι, ποιος ήταν και γιατί;

Το είδωλό μου ήταν φυσικά ο Michael Jordan. Όλοι τον ξέρουν. O Russell Westbrook που παίζει στην Oklahoma City Thunder είναι τώρα το είδωλό μου. Ο λόγος είναι γιατί παίζει σκληρά. Είναι κάποιος που θα ήθελα να είμαι, ένα υπέροχος παίκτης και ένας υπέροχος άνθρωπος.

gotcher-selfie-zizania

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το μπάσκετ επαγγελματικά και πώς αυτό επηρέασε τη σχολική σου ζωή;

Έχω πολλά πτυχία στο Texas Tech, που είναι το κολλέγιό μου. Συζητήσαμε με την αρραβωνιαστικιά μου για το αν θα έπρεπε να προχωρήσω επαγγελματικά ή να αρχίσω να δουλεύω και αποφασίσαμε να δοκιμάσω το επαγγελματικό μπάσκετ. Ήταν όνειρο να παίξω επαγγελματικά, οπότε βασικά, αυτή τη στιγμή κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Τι, σύμφωνα με τη γνώμη σου, κάνει έναν μπασκετμπολίστα καλό;

Αυτός που θα συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του. Δεν έχει να κάνει με τους βαθμούς. Ο καλός μπασκετμπολίστας είναι αυτός που κάνει τα πάντα για την ομάδα, ο μη εγωιστής. Αυτό νομίζω κάνει έναν παίκτη καλό. Να περνάει δηλαδή την μπάλα και βασικά να διασκεδάζει με τους συμπαίκτες του.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον, είτε ατομικά είτε με τον Κόροιβο;

Στόχος μου είναι ο Κόροιβος να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, γιατί είναι πολύ ανταγωνιστική και σκληρή λίγκα και προσωπικός μου στόχος είναι να κερδίζουμε. Ξέρω είναι δύσκολο, αλλά είμαστε μαζί και νικάμε κορυφαίες ομάδες…

Ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας σου;

Όταν έκανα πρόταση στην αρραβωνιαστικιά μου. Της έκανα πρόταση σ’ έναν αγώνα μπάσκετ. Αυτή ήταν η πιο δυνατή στιγμή μέχρι τώρα.

gotcher-zizania-sunenthefxi

Πώς ένιωσες; (Ερώτηση στην αρραβωνιαστικιά του)

-Πολύ ενθουσιασμένη! (Γελάει)

-Είναι αγχωμένη… Δεν μιλάει! (Tόντρικ)

Τι θα έλεγες σε κάποιον για να τον πείσεις να ξεκινήσει να παίζει μπάσκετ;

Θα του έλεγα οπωσδήποτε να ακολουθήσει το όνειρό του. Στο μπάσκετ υπάρχουν σωματεία στα οποία δημιουργούνται φιλίες. Αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό για μένα.

Μπορείς να μας πεις κάτι που σου έχει συμβεί ή έχεις ακούσει, που έχει να κάνει με τα αθλήματα και σου προκάλεσε εντύπωση;

Το να χάνεις το παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο περίεργο που μου έχει συμβεί, γιατί δεν προκαλεί ένα καλό συναίσθημα. Βέβαια, μπορείς να μάθεις από αυτό και να το διορθώσεις.

Περίγραψέ μας την τωρινή σου ομάδα με δυο λέξεις.

Ταλαντούχα και δουλεύει σκληρά.

Σύγκρινε την προηγούμενη ομάδα σου με την τωρινή.

Η προηγούμενη ομάδα μου ήταν στο κολέγιο, έτσι ήταν μια καλή ομάδα και ήμασταν μαζί, αλλά με την τωρινή ομάδα είμαστε πιο δεμένοι, ζούμε μαζί, έχουμε δυνατούς δεσμούς. Ό,τι κι αν κάνουμε το κάνουμε μαζί είτε είναι Αμερικάνος, Έλληνας. Ό,τι κι αν είναι, είμαστε μαζί σαν ένα. Μιλάμε επίσης διαφορετικές γλώσσες. Ξέρω πολύ λίγα ελληνικά. «Λίγο – Τι κάνεις;». Μερικές φορές μπορεί να καταλαβαίνω τι λένε, να βάζω μαζί τις λέξεις για να καταλάβω. Δεν είμαι βέβαια πολύ καλός.

Πώς βλέπεις το μέλλον της τωρινής σου ομάδας;

Νομίζω ότι πρόκειται να είναι υπέροχο. Πιστεύω ότι θα παραμείνουμε στη μεγάλη κατηγορία. Θα είναι ένας διασκεδαστικός χρόνος. Είναι ήδη διασκεδαστικός! Βελτιωνόμαστε κάθε μέρα για να παραμείνουμε στη μεγάλη κατηγορία.

Πώς βλέπεις την προσαρμογή σου στην Ελλάδα;

Το φαγητό είναι πολύ διαφορετικό. Καλό όμως. Βέβαια, αγαπάω τα McDonalds! (Γελάει). Επίσης έχει παραλίες παντού, κάτι που αγαπώ. Στο Τέξας δεν υπάρχουν πουθενά παραλίες. Μου αρέσει να πηγαίνω στις παραλίες και να περπατώ ημέρες ηλιόλουστες, σαν τη σημερινή.

Πώς αντέδρασε η οικογένειά σου όταν έμαθε ότι θα έρθεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει οικονομική κρίση;

Ο πατέρας μου μου είπε «ναι, πήγαινε!», μιας και αυτό είναι το όνειρό μου. Η μητέρα μου όμως ήταν λίγο διστακτική, έκλαψε όταν έφυγα. Ήταν στενοχωρημένη, αλλά τώρα είναι μια χαρά. Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα για να επικοινωνούμε, γιατί υπάρχει και η διαφορά των  8 ωρών.

Είσαι έτοιμη να τον ακολουθήσεις όπου κι αν πάει; (Ερώτηση στην αρραβωνιαστικιά του)

Ναι… Σχεδόν! (Γελάει)

Πώς σε βρήκε ο «Κόροιβος», μιας και το Τέξας είναι μακριά από εδώ;

Έχω έναν ατζέντη. Μένει στην Αθήνα. Έτσι, επικοινώνησε με την ομάδα. Μάλλον είχαν δει κάποιο βίντεο από τα παιχνίδια μου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υποθέτω ότι τους άρεσε αυτό που είδαν. Όταν με κάλεσαν και μου έκαναν την προσφορά, ήμουν περήφανος και νιώθω  χαρούμενος που είμαι εδώ τώρα.

Ξέρεις τίποτα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου μας;

Πολύ λίγα πράγματα. Θα είναι βέβαια πολύ βοηθητικό για τη σταδιοδρομία σας, ό,τι κι αν ακολουθήσετε. Μακάρι κι εγώ να είχα αυτή την ευκαιρία.

Θα ήθελες να ξαναπροσπαθήσεις να μπεις σε μια ομάδα NBA;

Το ελπίζω, αν μια μέρα παίζω αρκετά καλά και αν μου δοθεί η ευκαιρία που επιθυμώ. Αυτό είναι το όνειρό μου, να παίξω στο NBA μια μέρα. Παρόλα αυτά, μου αρέσει που παίζω στο εξωτερικό, καθώς έρχομαι σε επαφή με άλλο πολιτισμό, συνήθειες διαφορετικές από αυτές που έχω συνηθίσει, αλλά και άλλες προκλήσεις. Είναι ένα όνειρο ζωής.

Πώς γνωριστήκατε με την αρραβωνιαστικιά σου;

Πηγαίναμε στο ίδιο κολέγιο, γνωριστήκαμε, αρέσαμε ο ένας στον άλλον και αυτό ήταν.

Πώς είναι η ρουτίνα στο κολέγιο;

Δεν είναι βέβαια μόνο μπάσκετ. Είναι και οι πανεπιστημιακές εργασίες. Εγώ έχω δυο μεταπτυχιακά στα Μέσα Επικοινωνίας και προσπαθώ να ακολουθήσω και τη δημοσιογραφία λίγο. Πρέπει να περάσεις για να παίξεις μπάσκετ. Είναι δύσκολο για κάποιους να εστιάσουν και στα δυο ισάξια.

Τι σε εξέπληξε στην Ελλάδα που δεν υπάρχει στην Αμερική, κάτι θετικά και κάτι άλλο αρνητικά; (Ερώτηση προς την αρραβωνιαστικιά του)

Η οδήγηση και οι δρόμοι είναι αυτό που δεν μου άρεσε. Τις παραλίες τις λάτρεψα.

Οι Έλληνες είναι καλοί άνθρωποι;

(Αρραβωνιαστικιά) Νομίζω πως ναι.

(Τόντρικ) Τους λατρεύω τους Έλληνες. Είναι πολύ φιλόξενοι και θαυμάσιοι άνθρωποι.

Για πόσο σχεδιάζεις να μείνεις στην Αμαλιάδα; (Ερώτηση προς την αρραβωνιαστικιά του)

Για ένα μήνα ακόμα και μετά θα επιστρέψω πίσω στο Τέξας.

(Τόντρικ)  Σχεδιάζουμε να πάμε στην Αρχαία Ολυμπία, στην Ακρόπολη και σε άλλα τέτοια μέρη. Η Ακρόπολη είναι η αγαπημένη μου. Η θέα ολόκληρης της πόλης από εκεί είναι πολύ όμορφη.

Θέλετε να πάτε σε κάποιο ελληνικό νησί;

Ναι, στη Σαντορίνη.

(Ρωτάει ο Toddrick) Ποιο είναι το πιο διάσημο φαγητό στην Ελλάδα;

-Το πιο διάσημο είναι ο μουσακάς.

Προπονείσαι κάθε μέρα;

Ναι. Ακόμα και κάποιες Κυριακές. Έχουμε το πρωί προπονήσεις για περίπου τρεις ώρες και μετά το απόγευμα… Κάνουμε προπονήσεις και στο γυμναστήριο. Σηκώνουμε βάρη, κάνουμε τρέξιμο, όλα.

Ποιο άλλο άθλημα σου αρέσει;

Το Αμερικανικό ποδόσφαιρο. Παίζω και μπέιζμπολ.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα μπάσκετ και ποιος ο αγαπημένος σου παίκτης;

Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Oklahoma City Thunder και ο αγαπημένος μου παίκτης ο Russell Westbrook. Φοράω και το ίδιο νούμερο μ’ αυτόν, το 0.

Η γνώμη σου για τον LeBron James;

Απίστευτος! Έχω φωτογραφία μ’ αυτόν. Μπορεί να μ’ αρέσει και ο Westbrook, αλλά ο LeBron είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Μου αρέσει και ο Michael Jordan. Είναι περίπου το ίδιο.

Η γνώμη σου για τον Γιάννη Αντετοκούμπο;

Μου αρέσει. Είναι από την Ελλάδα! Όλη η ομάδα μιλάει γι’ αυτόν. Είναι ασταμάτητος.

Ποιες είναι οι συμβουλές σου για ένα νέο μπασκετμπολίστα;

Πάντα να εξασκείται κάθε μέρα. Η εξάσκηση και η σκληρή δουλειά είναι αυτά που σε κάνουν ταλέντο. Αυτό με δίδαξε η οικογένειά μου.

 

Παίζεις καλά με τους συμπαίκτες σου;

Ναι, παίζω πολύ καλά. Είμαστε μια νέα, νεαρή ομάδα, αλλά παίζουμε καλά μαζί. Είναι διασκεδαστικό να παίζεις με διαφορετικούς τύπους παικτών.

Τι θα συμβούλευες γενικότερα έναν άνθρωπο με σκοπό να βελτιώσει τον εαυτό του;

Να κυνηγήσει αυτό που θέλει. Πολλοί άνθρωποι θα σου πουν όχι σε αυτό που θες να κάνεις. Θα τον συμβούλευα να ακολουθήσει αυτό που θέλει και πάντα να προχωράει χωρίς να επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων. Εμένα μου είχαν πει ότι δεν θα γίνω επαγγελματίας. Πάντα να ακολουθεί τους στόχους του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος