FOLLOW US: facebook twitter

Των φρονίμων τα παιδιά…: Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα για ποτάμια και ρέματα της Ηλείας ύψους ενός εκατ. ευρώ

Ημερομηνία: 18-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά το πάθημα των περασμένων ετών έχει γίνει μάθημα για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας που προχωρά στη δημοπράτηση έργων καθαρισμού, συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμού και χειμάρρους της Ηλείας.

Η απόφαση για την δημοπράτηση ελήφθη πριν από λίγες ημέρες σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΔΕ υπό τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο.

Μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, προχωρά η δημοπράτηση των έργων προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ με ΦΠΑ. Τα έργα θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί σε διάστημα δέκα μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, οπότε πρακτικά μιλάμε για παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν πιθανότατα και μέσα στο καλοκαίρι.

Αφορούν στους δήμους Πύργου, Ήλιδας, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Θα γίνουν καθαρισμοί από προσχώσεις, βλάστηση, μπαζώματα, απορρίμματα. Πρόκειται για τα ποτάμια Πηνειός, Πηνειακός Λάδωνας, Βέργας, Σοχιά, Γκουρλέσας, Ιάρδανος, Ενιπέας, Κλαδέος, Ερύμανθος και ρέματα Ρούσκουλας, Κουρτεσίου, Λατίφης, Κάμενας, Μουριάς, Θολού, Ανηλίου και Άνυδρος. Συνολικά πρόκειται να καθαριστούν 25 χιλιόμετρα στα ποτάμια και ρέματα.

Ακόμα θα γίνει αποκατάσταση σε προηγούμενα αντιπλημμυρικά έργα, όπου έχουν παρουσιαστεί αστοχίες κυρίως από υποσκαφές. Στους χειμάρρους που υπάρχει πρόσβαση μέσω αγροτικών δρόμων θα γίνει ελαφρά διάστρωση με αμμοχάλικο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος