FOLLOW US: facebook twitter

Τσιμεντοστρώσεις σε Κάμπο και Βελανίδι Πηνείας: Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο έργων από το Ταμείο Μολυβιάτη

Ημερομηνία: 20-07-2018 | Συντάκτης:

Αυτοψία Τεχνικών Υπηρεσιών Ήλιδας και στα έργα του Περιστερίου

Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο των εργασιών από το «Ταμείο «Μολυβιάτη» για την περιοχή της Πηνείας, που αφορά σε τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων στις Τοπικές Κοινότητες Κάπου και Βελανιδίου , οι οποίες είναι ενταγμένες στην συνολική εργολαβία «Βελτίωση και Αποκατάσταση Τμημάτων Οδικού Δικτύου Τ.Κ. Εφύρας – Αυγής – Κάμπου – Βελανιδίου – Οινόης », κόστους 303.000 ευρώ.

Οι εργασίες  του συνόλου της εν λόγω εργολαβίας συνεχίζονται πυρετωδώς, ενώ σε μικρό χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για το σύνολο του Ταμείου Μολυβιάτη στον Δήμο Ήλιδας.

Από την ανακατασκευή των αγροτικών δρόμων και την μετατροπή τους από χωματόδρομους σε δρόμους με σκυρόδεμα, βελτιώνονται κατά πολύ οι υποδομές της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας σε έναν τομέα που πάσχιζε τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς οι συγκεκριμένοι δρόμοι γίνονται από απροσπέλαστοι προσβάσιμοι για τον αγροτικό πληθυσμό.

Αυτοψία στο Περιστέρι

Εξάλλου, αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται για την αποκατάσταση, βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών στην περιοχή της Τ.Κ. Περιστερίου Δήμου Ήλιδας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Τσεριώνη.

Ειδικότερα, ο κύριος Τσεριώνης επισκέφτηκε τα σημεία όπου πραγματοποιούνται έργα δημιουργίας τοιχίου αντιστήριξης, με την συνολική εργολαβία να εντάσσεται σε αυτές του ταμείου «Μολυβιάτη» για τον Δήμο Ήλιδας και συγκεκριμένα στην εργολαβία «Βελτίωση και Αποκατάσταση Τμημάτων Οδικού Δικτύου Περιστερίου Δαφνιώτισσας», συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ.

Τα τμήματα της εν λόγω εργολαβίας επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, με αποτέλεσμα να παρατηρείται έλλειψη ομαλότητας στην μορφολογία του εδάφους, σε συνδυασμό με την αδυναμία συγκράτησης των ομβρίων υδάτων, όπου λόγω της απουσίας βλάστησης για μεγάλο διάστημα έχουν προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στην αγροτοδασική οδοποιία.

Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπονται να ολοκληρωθούν άμεσα αποκαταστάσεις, βελτιώσεις και αναβάθμισης του υφιστάμενου χωμάτινου αγροτικού οδικού δικτύου, με τσιμεντοστρώσεις, τεχνικά έργα απορροής των υδάτων, καθώς και τοιχία αντιστήριξης του εδάφους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος