FOLLOW US: facebook twitter

Τσίπρας: Μάνδρα και Μάτι ας είναι το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές

Ημερομηνία: 02-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στην ανάγκη για μεγάλες αλλαγές, ενίσχυσης του μηχανισμού πρόληψης και αναβάθμισης των μοντέλων πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τους καθηγητές Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα.

«Συναντήθηκα σήμερα με δυο σημαντικούς Έλληνες ακαδημαϊκούς, τους Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα, που επιστημονικό τους αντικείμενο είναι η μελέτη και η πρόληψη φυσικών καταστροφών. Ζήτησα τις συμβουλές τους και δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις. Τους ευχαριστώ» έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου.

«Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα ολοένα και πιο έντονα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, έστειλε το μήνυμα για αλλαγές ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες. «Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές. Να ενισχύσουμε κατάλληλα το μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες», υπογράμμισε.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος