FOLLOW US: facebook twitter

Τρύγος – Η παράδοση συνεχίζεται

Ημερομηνία: 20-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Βιωματικό μάθημα για τους μαθητές του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου

Στο πλαίσιο της Ευέλικτης ζώνης-βιωματικής μάθησης το 6ο Δημ. Σχολείο Πύργου υλοποιεί για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου». Πριν λίγες ημέρες μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον βιολογικό αμπελώνα του κ. Μάριου Τζίφα στους Αγίους Αποστόλους.

Τα παιδιά τρύγησαν και στη συνέχεια μεταφέρανε τα σταφύλια στο χώρο που θα γινόταν η επεξεργασία τους. Ακολούθως οι μαθητές  παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αποβοστρύχωση και έκθλιψη των ρωγών. Έπειτα φόρεσαν τις γαλότσες τους και άρχισαν να πατούν τα σταφύλια στην πατητήρα.

Όταν το πάτημα ολοκληρώθηκε τοποθετήσανε τα πατημένα σταφύλια – τσίπουρα στη στρίφλα και τα στριφλιάσανε. Το τελευταίο βήμα ήταν να βάλουν τον μούστο σε ένα βαρέλι και να το μεταφέρουνε στο υπόγειο του σχολείου για να παράξουμε το δικό μας κρασί.

Την οινοποίηση ανέλαβε η κυρία  Νικολέττα Βλαχοπούλου, οινολόγος στο κτήμα Μερκούρη. Τις επόμενες ημέρες το ολοήμερο του σχολείου μετατράπηκε σε πραγματικό οινολογικό εργαστήριο. Η κυρία Βλαχοπούλου εξήγησε στα παιδιά τη διαδικασία παραγωγής κρασιού υψίστης ποιότητας.

Τα παιδιά βιώνοντας αυτή την εμπειρία ενθουσιάστηκαν καθώς είναι μια από τις πιο  ενδιαφέρουσες φθινοπωρινές ασχολίες. «Είμαστε σίγουροι ότι η παράδοσή μας θα συνεχιστεί… Σε σύντομο χρονικό διάστημα σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε το οικολογικό κρασί μας…» ανέφερε η διεύθυνση του σχολείου στην ανακοίνωσή της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος