FOLLOW US: facebook twitter

Τρόμος στην Πατρών-Πύργου: Λεωφορείο της γραμμής Καλαμάτα-Τίρανα σε ξέφρενη πορεία έξω από τον Πύργο

Ημερομηνία: 26-06-2017 | Συντάκτης:

Ένα κλατάρισμα σε ελαστικό λεωφορείου – σύμφωνα με τον οδηγό του – ήταν η αιτία για ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που συνέβη στην ΕΟ Πατρών – Πύργου στο ύψος των σχολών του ΟΑΕΔ το πρωί της Κυριακής. Ευτυχώς, οι επιβάτες του λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα – Καλαμάτα, δεν υπέστησαν κάποιο τραυματισμό, αλλά εμφανώς σοκαρισμένοι βγήκαν από το λεωφορείο που διαλύθηκε.

Το ατύχημα συνέβη περίπου στις εννέα το πρωί. Το λεωφορείο είχε κατεύθυνση την Καλαμάτα όταν ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο λόγω κλαταρίσματος όπως υποστήριξε. Στο ύψος της αντιπροσωπείας της Peugeot το λεωφορείο βγήκε από το δρόμο ανεβαίνοντας πάνω στο διαχωριστικό κράσπεδο της βοηθητικής οδού, «έκοψε» δύο κολώνες ηλεκτροφωτισμού και πλέον κινήθηκε προς το αντίθετο ρεύμα.

Εκεί ανέβηκε και πάλι στο κράσπεδο της βοηθητικής οδού της άλλης πλευράς και «έκοψε» και εκεί τουλάχιστον άλλες δύο κολώνες ηλεκτροφωτισμού καθώς και βαριά κατασκευή με προστατευτικά κιγκλιδώματα λίγα μέτρα πριν την πεζογέφυρα του ΟΑΕΔ και την είσοδο των σχολών.

Ευτύχημα ήταν πως σε αυτή την ξέφρενη πορεία δεν υπήρξε σύγκρουση με άλλο όχημα. Μάλιστα ένας οδηγός, ο επιχειρηματίας Σάκης Κωτσάκης, ενώ εκινείτο στη βοηθητική οδό από την πλευρά του ΟΑΕΔ και με κατεύθυνση προς Αμαλιάδα, βρέθηκε απέναντι στο λεωφορείο. «Το είδα να κινείται με ταχύτητα, έβλεπα το λεωφορείο να πηγαίνει από τη μια πλευρά και να έρχεται στην άλλη. Πέρασε ξυστά δίπλα μου ακουμπώντας τον καθρέπτη. Ένας Θεός ξέρει πως γλιτώσαμε» είπε λίγα λεπτά μετά το ατύχημα.

Από το λεωφορείο κατέβηκαν χωρίς τραυματισμό, ο οδηγός του και οι πέντε επιβάτες, μια μητέρα με τα δύο παιδιά της, μια γυναίκα και ένας άντρας. Σοκαρισμένοι απομακρύνθηκαν στην άκρη του δρόμου και δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί. Παραπονέθηκαν για κάποια μικρά χτυπήματα, αλλά δεν θέλησαν να μεταβούν στο νοσοκομείο με κάποιο από τα ασθενοφόρα που έφτασαν στο σημείο άμεσα. Παράλληλα με την Τροχαία Πύργου, έφτασαν στο σημείο και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δεν χρειάστηκε επί της ουσίας να επέμβουν.

Για αρκετή ώρα έγινε προσπάθεια να απομακρυνθεί το λεωφορείο από το σημείο, ενώ αυτό επιτεύχθηκε με την χρήση μεγάλων μηχανημάτων που κατάφεραν να το μεταφέρουν λίγα μέτρα πιο πέρα στην άκρη του δρόμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος