FOLLOW US: facebook twitter

Τρόμαξε η Σπιάντζα από την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της σεζόν

Ημερομηνία: 16-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τα χρειάστηκαν οι κάτοικοι του παραλιακού οικισμού της Σπιάντζας το μεσημέρι του Σαββάτου, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή. Οι εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς μπορεί να μην διαθέτουν δάσος, αλλά οι καλαμιώνες, τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της φετινής αντιπυρικής σεζόν.

Και αν η φωτιά φτάσει στα σπίτια, τότε είναι θέμα χρόνου να γίνουν όλα στάχτη σε λίγη ώρα αφού ο οικισμός είναι πυκνοδομημένος με όλα τα αρνητικά που μπορεί να ισχύουν σε μια τέτοια περίπτωση.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χθες κάηκαν περίπου 50 στρέμματα με καλάμια και ξερά χόρτα σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στον οικισμό. Μια παλιά αγροικία παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ απειλήθηκαν μελίσσια και ζώα.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τις υπηρεσίες Πύργου, (Ολύμπια και Κρέστενα), Αμαλιάδας και Λεχαινών καθώς και οχήματα του δήμου Πύργου με το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας.

Το θέμα των καθαρισμών στην πρώην λίμνη Μουριά επανέρχεται στο προσκήνιο. Πέρυσι είχε γίνει προσπάθεια από τον δήμο και την Π.Ε. Ηλείας, φέτος όμως τα γεγονότα φανερώνουν την αναγκαιότητα εκ νέου καθαρισμού στην περιοχή, τουλάχιστον στη ζώνη κοντά στα σπίτια, γιατί ο κίνδυνος ελλοχεύει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος