FOLLOW US: facebook twitter

Τρεις οι νεκροί στη Μάνδρα Αττικής από τις πλημμύρες που προκάλεσε η νεροποντή

Ημερομηνία: 15-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις πλημμύρες που προκάλεσε η νεροποντή σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Τα συνεργεία που έφτασαν στο σημείο ανέσυραν το άψυχο σώμα της γυναίκας.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία εντόπισε τη σορό ενός ακόμα άνδρα, 88 ετών, σε υπόγειο της οδού Αγαμέμνονος.

Και τρίτος νεκρός εντοπίστηκε από συνεργεία διάσωσης σε επιχείρηση στην Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα 65 ετών.

Ένας οδηγός βυτιοφόρου έχει τραυματιστεί και μεταφέρεται αυτή την ώρα σε νοσοκομείο από ασθενοφόρο. Δύο γυναίκες που διαμένουν σε σπίτια επί της οδού Κοροπούλη, έχουν υποστεί υποθερμία και επίσης μεταφέρονται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Οι περιοχές Νέα Πέραμος, τη Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.

Η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο έχει μετατραπεί σε «ποτάμι» από τις 7 το πρωί, λόγω  της βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Λασπο-θάλασσα έχει κατακλύσει και αρκετούς δρόμους στη Μάνδρα Αττικής, παρασύροντας τουλάχιστον 20 οχήματα. Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν και 12 άτομα από λεωφορείο που επιχείρησε να περάσει κάτω από γέφυρα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη. Στον οικισμό Νεράκι, ορμητικοί χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και πέφτουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής δεχθεί 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμό οδηγών και απάντλησης υδάτων.

Στα σημεία με τα μεγαλύτερα προβλήματα επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στη λάσπη και σωλήνες έχουν σπάσει. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος