FOLLOW US: facebook twitter

Τρεις οι δρόμοι για το ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

Ημερομηνία: 25-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xyta-triantafyllias3

Ζωτικής σημασίας το έργο για την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης στην Μονάδα Μηχανικής Διαλογής

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των έργων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που περιλαμβάνεται και το μεγάλο έργο συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Φράγματος Πηνειού, ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναφέρθηκε σε ένα ακόμα έργο. Αυτό που αφορά την οδική διασύνδεση του ΧΥΤΥ. Σήμερα για να φτάσει κάποιος στην εγκατάσταση έχει μόνο μια επιλογή αυτή μέσω του Φραγκοπηδήματος και από έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο.,

Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εντάχθηκε και το έργο «Βελτίωση/κατασκευή οδών πρόσβασης στον ΧΥΤΥ του Ν. Ηλείας» προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ που πλέον θα δώσει πολλαπλές λύσεις πρόσβασης στο ΧΥΤΥ.

Έτσι όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, θα βελτιωθεί κατά πολύ ο δρόμος από τα Κονιδέϊκα που σήμερα μετά τον παλιό ΧΑΔΑ είναι απροσπέλαστος σχεδόν για όλα τα οχήματα. Θα υπάρξει δρόμος που συνδέει με τα Κονιδέικα μέσω Καρδαμά και θα δημιουργηθεί βελτιωθεί και η πρόσβαση με κανονικό δρόμο από την πλευρά του Φραγκοπηδήματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Προηγήθηκε εδώ και καιρό η συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και τις συναντήσεις που είχαν στο υπουργείο Υποδομών τόσο με τον υπουργό όσο και με το Γ.Γ. κ. Δέδδε. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος σχολίασε πως η οδική πρόσβαση στο ΧΥΤΥ θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί μέσω ΕΣΠΑ μαζί με το υπόλοιπο έργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος